≫ 

Glumica iz "Prijatelja" umrla u kući najbolje prijateljice

Holivudska glumica iza sebe ima više od 170 uloga, a umrla je u 70. godini

  • 0
Mary Pat Gleason Meri Pet Glison; Printskrin: YProfimedia

Američka filmska i televizijska glumica Meri Pet Glison (70), koja je najpoznatija po ulogama u seriji „Prijatelji“ i „Cinderella Story“ je umrla u 70. godini, javlja njena porodica.

Meri je umrla 2. juna ove godine nakon što se godinama borila sa rakom materice. Odglumila je više od 100 uloga, a dobitnica je i Emi nagrade.

Glison je imala veliku porodicu koju je volela, a njen sestrić Džon Brosreom je rekao da je glumica prvi put pobedila bolest 2015. godine. Međutim, bolest se nedavno vratila i provela je mesec dana u bolnici, išla je na terapiju baš u vreme kada je izbila pandemija korona virusa širom sveta.

Po tvrdnjama njene porodice, zbog pandemije Covida-19 nisu mogli da je posećuju za vreme izolacije, međutim krajem aprila Glison se preselila u dom svoje najbolje prijateljice, gde je ostala sve do svoje smrti.

Njen sestrić je rekao da su nakon njene smrti saznali koliko je u stvari ova glumica bila voljena i poštovana u holivudskoj zajednici.

Nekoliko glumaca joj je odalo počast, dok je zvezda „Wachmen-a“ Ron Fasler napisao na Fejsbuku:

- Meri Pet Glison je bila jedna od najdržih i najslađih ljudi koje sam imao čast da poznajem. Nažalost, umrla je sinoć u 70. godini - napisao je njen kolega.

- Imala je 174 uloge, piše na IMDB (plus jedan film koji još uvek nije objavljen i koji će tek izaći u javnost), ali bila je više od samo predivne glumice, bila je jedinstvena. Požrtvovana, duhovita i preslatko je biti u njenom okruženju i veoma mi je teško da zamislim svet bez njenog sjajnog prisustva i nasmejanog lica –dodao je glumac.

- Moje srce je uz sve vas koji ste je znali i voleli (ima vas milion). Nazdravimo večeras u njeno ime svi kao jedan, izgovorimo zdravicu i oprostimo se od Meri s njom u sećanju - zaključio je Ron.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA