≫ 

Megan Markl se oglasila tek 10 dana nakon ubistva Džordža Flojda: Trebalo je ranije da progovorim...

Vojvotkinja od Saseksa se oglasila 10 dana nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je ubijen od strane policajca u Mineapolisu

  • 4
Megan Markl, Džordž Flojd Megan Markl i Džordž Flojd; Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (38) je progovorila o brutalnom ubistvu Džordža Flojda, ističući da je njegov život vredeo i da bi joj bilo pogrešno da je ćutala o ovoj temi još nekoliko dana.

Naime, Megan je poslala video poruku učenicima škole koju je pohađala, “Immaculate Heart High School” u Los Anđelesu, u kom je istakla i ostale Afroamerikance koje je policija ubila u Americi u proteklih nekoliko godina. Megan je u tu školu išla od svoje 11. do 18. godine i da odatle ima brojna sećanja:

- Život Džordža Flojda je bitan, kao i Brena Tejlora i Filanda Kastilea i Tamira Rajsa - poručila je Megan.

Istakla je da je Los Anđeles grad u kom se rodila i da se zbog toga tamo preselila sa suprugom, princom Harijem (35) i njihovim zajedničkim sinom Arčijem (1). Ipak, bivšu glumicu fanovi su kritikovali zato što o Flojdovoj smrti nije govorila u Mineapolisu pre desetak dana, kada se sve i dogodilo.

Priznala je da joj je to bila greška, da je trebalo ranije da progovori o toj temi.

- Nisam bila sigurna šta mogu da vam kažem. Htela sam da kažem pravu stvar i bila sam zaista nervozna. Ali onda sam shvatila da je jedino pogrešno ako ne kažem ništa - zaključila je.

Bivša zvezda serije “Suits” rekla je učenicima kako se seća proleća 1992. godine kada su bili nemiri u gradu nakon što je pretučen Rodni King.

- Imala sam 11 ili 12 godina godina kad su krenuli užasi, takođe podstaknuti besmislenim rasizmom. Sećam se policijskog časa i da sam trčala kući i na tom putu, videla sam kako pepeo pada s neba i sve miriše na dim, a videla sam i kako dim izlazi iz zgrada - rekla je i nastavila:

- Sećam se da sam videla muškarca dok je pucao iz auta. Zaustavila sam se ispred kuće i videla drveće, koje je oduvek bilo tu, potpuno oguljeno i uništeno. I te uspomene ne odlaze - dodala je ona.

Megan i Hari više nisu toliko aktivni na društvenim mrežama, poslednji put su nešto objavili 30. marta, a od tada su izgubili nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Nakon odricanja od kraljevskih titula više nisu mogli da obavljuju sadržaj sa službenog Instagram profila kao vojvoda i vojvotkinja pod tim imenom, pa su se povukli sa društvenih mreža.

Strani mediji pišu da su zbog toga izgubili više od 200.000 pratilaca na društvenoj mreži Instagram, koja je pre povlačenja bila veoma bitna platforma za njih.

Pratioce su izgubili uglavnom zbog neaktivnosti, a sada imaju 11, 1 milion pratilaca na Instagramu. 

Video: Ko je bio pokojni Džordž Flojd zbog koga ratni bubnjevi odjekuju Amerikom?

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    4. jun 2020 | 18:15

    Poznate ličnosti pokušavaju da smire sitvaciju ne zato što vole crnce nego zato da bi sačuvali svoje bogastvo jer znaju da trenutno policija ne može da ih štiti a pljačke su nevidjenih razmjera, čist interes kao i uvjek.

  • Siki

    4. jun 2020 | 17:59

    Ne daj Boze da su crnci u vecini nas nebi bilo .

  • PPNj

    4. jun 2020 | 19:35

    Milosrdni anđeo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA