≫ 

Selma Hajek nosi masku sa imenom čoveka kog je policija brutalno ubila - jer nije nosio masku!

- Korupcija i policijska brutalnost moraju da prestanu - poručila je glumica

  • 8
Selma Hajek Selma Hajek/Foto: Tanjug/AP

Glumica Selma Hajek (53) objavila je na Instagramu poruku u znak protesta zbog ubistva Đovanija Lopeza koje se dogodilo pre mesec dana u Meksiku.

Lopeza je policija uhapsila radi nenošenja zaštitne maske, a zatim ga je usmrtila, što je diglo na noge čitavu zemlju i izazvalo proteste.

- Pravda za Đovanija Lopeza kojeg je u Meksiku uhapsilo 10 policajaca, jer navodno nije nosio masku. Na kraju su mu pucali u nogu i pretukli ga do smrti. Korupcija i policijska brutalnost moraju da prestanu - napisala je glumica.

Selma na slici koju je objavila ima masku na kojoj na španskom jeziku piše "Prava za Đovanija".

Objavu je lajkovalo do ovog momenta 360.000 ljudi, među kojima i Adrijana Lima koja je podržala glumicu.

Nemio događaj dogodio se 2. maja u blizini Gvadalahare, a stotine ljudi je na ulicama kako bi protestovalo zbog ubistva Lopeza.

Kristijan je tog dana išao na večeru sa pokojnim bratom, kada je policija počela kontrolu nošenja, odnosno nenošenja zaštitnih maski zbog pandemije virusa COVID-19. Kristijan je izjavio da mu je gradonačelnik Eduardi Servantes nudio 9.000 dolara da ne objavi snimak jezivog hapšenja, što je dodatno uznemirilo javnost i podiglo na noge.

Osim toga, u Americi uveliko traju veliki protesti zbog nedavnog ubistva Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je 25. maja preminuo nakon nasilničkog hapšenja, a njegova smrt za koju se terete policajci, podigla je Ameriku i svet na noge.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(B. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA