Kanje donirao 2 miliona $ afroameričkim porodicama i želi da plati školovanje ćerki ubijenog Flojda

Nakon ubistva Džordža Flojda i protesta širom SAD-a, oglasio se slavni reper koji želi da plati školovanje njegovoj ćerki Đijani

  • 0
Kanje Vest, Džordž Flojd Kanje Vest, Džordž Flojd/Foto: Youtube/The Late Late Show with James Corden, Tanjug/AP

Američki reper, kompozitor i modni dizajner Kanje Vest (42) se ponudio da plati školarinu Đijani Flojd (6), ćerki preminulog Džordža Flojda, koji je podlegao povredama nakon brutalnog hapšenja 25. maja u Mineapolisu u Americi.

Flojdova ćerka Đijana tek treba da krene u školu, a ovih dana je viđena sa svojim ujakom i tom prilikom je rekla novinarima:

- Tata je promenio svet.

Njena majka Roksi Vašington otkrila je da je ćerki rekla da je njen otac preminuo zato što nije mogao da diše, i da joj nije otkrivala šta se zaista dogodilo.

Džordž je ubijen 25. maja ove godine, a 10 dana kasnije Kanje je osnovao humanitarnu fondaciju i donirao 2 miliona dolara porodicama Afroamerikanaca, koje su ubili policajci ili belci u poslednjih par godina u SAD-u.

Reper nije pričao o pokretu i protestima pod nazivom "Black Lives Matter" od kada je ubijen Flojd, ali je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio crnu fotografiju ovog utorka, koji je dobio ime "BlackOutTuesday".

Na taj način je podržao jednodnevnu akciju u kojoj su se kompanije i modni brendovi složili da ništa neće prodavati, niti kupovati kako bi se fokusirali na dan borbe protiv rasne nejednakosti i sprečavanje širenja rasizma u društvu.

Reperova supruga, rijaliti zvezda i starleta Kim Kardašijan Vest (39) je takođe donirala novac fondaciji "Black Lives Matter", ali i mnogim drugima organizacijama.

Kim Kardasijan, Kardashian Kim Kardašijan; Printskrin: Youtube/Entertainment Tonight

- Uvek ćemo se boriti za solidarnost i protiv rasizma. Pružamo podršku i učestvujemo u promeni. Doniraćemo raznim organizacijama koje su usmerene na promene i borbu protiv rasne diskriminacije - rekla je Kim i dodala:

- Nadamo se da ćete nam se pridružiti i podržati nas kako bismo napravili promene koje će se održati zauvek - zaključila je slavna starleta.

Podsetimo, reper Kanje Vest se nedavno našao na zvaničnoj listi milijardera magazina "Forbs", ali se požalio da su ga potcenili i da ne znaju da računaju, jer je u pitanju tri puta veća suma od navedene.

Nije milijarda, nego 3,3 milijarde dolara, ali čini se da niko u Forbsu ne zna da računa. Potcenili su me - istakao je tada reper, ali je mesec dana kasnije učinio lepo delo i pokazao da veliki novac ipak koristi u prave svrhe, a to je da pomaže onima kojima je najpotrebnije.

Video: Flojd uzalud govorio policajcu da ne može da diše

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA