≫ 

Bivšu Spajsicu zbog boje kože izbacili iz luksuznog butika

Pevačica Mel Bi je za strane medije govorila o svom suočavanju sa rasizmom tokom života

  • 5
Melanie Brown Mel Bi; Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia

Engleska pevačica Melani Braun, poznatija kao Mel Bi (45) i članica bivše najpopularnije britanske ženske pop grupe pod nazivom "Spajs Grls" je progovorila o svom suočavanju s rasizmom tokom života.

Puno sećanja veže je za vreme nastupa u sastavu britanske pop grupe “Spice Girls”, a kako je sve izgledalo pre dvadeset godina prisetila se Melani:

- Nekad je rasizam bio previše očigledan. Čak su me zamolili da napustim dizajnersku radnju kada sam s devojkama nastupala za Princa Čarlsa i Nelsona Mandelu. Neprijatno je, bila sam šokirana, jer kada imate drugačiju boju kože uvek postoji neko ko s vama želi da se suoči - rekla je ona.

Otkrila je da su frizeri često od nje tražili da joj ispravljaju kosu, s obzirom na to da ima duge crne kovrdže.

- Sećam se kada sam prvi put snimala video za pesmu "Wannabe". Imali smo nekoliko stilista i jedan od njih mi je rekao: "Sve je dobro, ali kosu moramo da ispravimo". Ja sam to odbila, jer moja kosa je moj identitet, ono što me čini drugačijom od svih devojaka u mojoj grupi - ispričala je Mel Bi.

Njen tata Martin je poreklom sa Kariba, a mama joj je Britanka.

- Moja mama se družila s jednom gospođom čije je dete takođe imalo boju kože kao ja. Ta devojka mi je i danas dobra prijateljica, često smo se družile - zaključila je Mel Bi.

Melani je o ovom pitanju progovorila nakon što su širom sveta počeli protesti pod nazivom "Black Lives Matter" zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda 25.maja 2020. godine.

Video: Rasizam u Americi na svakom koraku: Mladići zamalo izbačeni iz teretane zbog boje kože

(I. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arijevac

    9. jun 2020 | 09:56

    Da li neko pita nas belce kako se osećamo u crnačkim četvrtima?

  • Nekoizfrancuske

    10. jun 2020 | 09:18

    Nisam rasista ali ! Crnci su mnogo veci rasisti od nas. Njima je trofej kad furaju belkinju. Krive svu belu rasu sto im je sve u snazi a nista u glavi pa su im Francuzi, Englezi, Spanjolci, Portugalci i ameri kolonizovali sve drzave zbog odredjenih crnackih korumpiranih vladara. U americi su crnci zaboravili da su se tamo slali da bi gradili novi kontinent, drzavu sa belim robijasima koji su imali 2 izbora, robija ili graditi novu drzavu. Zato se lude stvari i desavaju tamo. Da se svako drzi svog porekla manje bi bilo rasizma i mrznje !

  • Predator

    9. jun 2020 | 19:53

    Crnka izgleda prelepo ja bi se družio sa njim bez problema💋😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA