≫ 

Ana Vintur priznala štetno i netolerantno ponašanje prema Afroamerikancima koji su zaposleni u Vogu

"Modna mama" poslala je dugačko saopštenje u kome kaže da će uraditi sve kako bi se u "Vogu" smanjio rasizam i kako bi se desile pozitivne promene

  • 0
Ana Ana Vintur; Foto: Profimedia/AKM Images/Backgrid USA, Tanjug/AP

Glavna urednica američkog modnog magazina "Vog" i "modna mama" Ana Vintur (70) je priznala svoje greške u kompaniji i rekla da je “Vog” bio bolno i netolerantno okruženje i da nije urađeno dovoljno kako bi se promovisali afroamerički dizajneri.

U emotivnoj poruci Vintur je napisala:

- Želim da započnem tako što ću reći da se saosećam sa vašim osećanjima i želim da izrazim svoju empatiju prema svima koji trenutno osećaju tugu, bol i bes takođe - započela je ona.

- Ovo želim posebno da naglasim Afroamerikancima koji su članovi našeg tima. Mogu samo da zamislim kroz šta ste prošli ovih dana. Ali takođe znam da su bol, nasilje i nepravda viđeni odavno i o tome se priča već dugo vremena. Prepoznati ga i uraditi nešto povodom toga je nužno - dodala je Ana.

- Želim da naglasim da znam da "Vog" nije našao adekvatan način da se uzdigne i da da dovoljno prostora “crnim urednicima, piscima, fotografima, dizajnerima i ostalim zaposlenima". Pravili smo greške time što smo objavljivali fotografije ili priče koje su bile bolne i netolerantne. Preuzimam punu odgovornost za te greške - rekla je glavna urednica magazina "Vog".

Anne Wintour, Ana Vintur Ana Vintur; Foto: Profimedia/Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press

- Nije jednostavno biti Afroamerikanac koji radi u "Vogu" i ima vas premalo. Znam da nije dovoljno samo reći da možemo bolje, ali zaista će biti tako. Molim vas znajte da vrednujem vaš glas i vaše odgovore kako bismo nastavili dalje. Slušam vas i volela bih da čujem vaš "fidbek" i vaše savete, ako biste želeli da ih podelite sa mnom – dodala je ona.

- Ponosna sam na sadržaj koji smo objavljivali na sajtu poslednjih dana, ali i dalje znam da tu ima još mnogo posla. Molim vas ne ustručavajte se da me kontaktirate direktno. Dobrodošle su vase misli i reakcije – zaključila je ona.

Ana Vintur se oglasila nakon što je njena bivša desna ruka gospodin Andre Leon Talej (71) objavio autobiografiju pod nazivom "The Chiffon Trenches" u kojoj je svoju bivšu šeficu opisao kao hladnu i proračunatu osobu koja je povredila mnoge saradnike i uništila karijere mnogobrojnim dizajnerima, samo zato što su Afroamerikanci. 

Andre Leon Talley Andre Leon Talej; Foto: Profimedia/AKM Images/Backgrid USA

Video: Rasizam u Americi na svakom koraku: Mladići zamalo izbačeni iz teretane zbog boje kože

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA