≫ 

Preminuo čuveni Džoel Šumaher, reditelj dva filma o Betmenu

Šumaher je važio za nekog ko je mogao da prepozna talenat mladih osoba, te je tako otkrio mnoge koji su sada zvezde

  • 0
Joel Schumacher Foto: Profimedia

Reditelj, scenarista i filski producent Džoel Šumaher preminuo je u 81. godini, nakon godinu dana borbe sa rakom, piše Deadline.

Džoel je režirao filmove kao što su "Betmen zauvek", "Betmen i Robin", "Vreme ubijanja", "Dan ludila", "Fantom iz Opere", za koji je dobio tri nominacije za Oskara. Imao je veoma interesantan život kako poslovno, tako i privatno, a jednom prilikom istakao je da je spavao sa 20.000 muškaraca.

- Spavao sam sa između 10.000 i 20.000 muškaraca. Imao sam seks sa poznatima, sa oženjenima, i sve to ću poneti sa sobom u grob. Nikada nisam pričao ni o kome ko mi je pružio tu čast da sa mnom deli krevet - izjavio je ranije Šumaher.

Film "Betmen i Robin" doživeo je neuspeh, Šumaher je istakao da su ga doživljavali kao "ološa". "Kao da sam ubio bebu", rekao je jednom prilikom Džoel. Nakon neuspeha filma, Džordž Kluni se čak izvinio zbog kostima sa izraženim bradavicama.

Šumaher je važio za nekog ko je mogao da prepozna talenat mladih osoba, te je tako otkrio Demi Mur, Roba Loua, Emilia Estevaza, Dudija Nelsona, Ali Šidi, a mnoge zvezde upravo je on progurao u filmski svet.

Džoel je završio školu za dizajn i u Los Anđeles je došao kako bi radio kostime za Vudija Alena, a kasnije je otkrio da je njegova strast zapravo film i režija.

Video: Uhapšen Betmen? U Rusiji zaplenjen automobil isti kao zver čuvenog superheroja

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA