≫ 

Prva je transrodna manekenka na naslovnici čuvenog magazina, ovo su njene najprovokativnije fotke

Valentina ističe da njen uspeh nije došao preko noći, več da je rezultat njene neumorne borbe protiv diskriminacije

  • 3
Valentina Sampaio

Valentina Sampaio, Foto: Instagram/valentts

Prelepa devojka po imenu Valentina Sampaio (23) prva je transrodna žena koja je kao supermodel krasila mnoge naslovnice najpoznatijih svetskih magazina.

Pored brojnih uspeha u svetu modelinga, Valentini je pošlo za rukom pa je ove godine postala prva transrodna osoba na naslovnici magazina "Sports Illustrateda", poznatom po izdanjima u kojima se objavljuju supermodeli u kupaćim kostimima.

Reč je o uglednom sportskom brendu koji je od 1954. godine, od kada postoji, na svojim naslovnicama "ugostio" najzvučnija imena iz modnog sveta, poput Hajdi Klum i mnogih drugih.

Ona je izrazila duboku zahvalnost, te je napisala otvoreno pismo u kojem je pohvalila inkluzivnost kultnog časopisa i spremnost njegova uredništva da ruši sve barijere.

- Hvala "Sports Illustratedu" što me vidi upravo onakvu kakva jesam i što me takvu prihvata, te što razume da sam pre svega ljudsko biće - deo je njenog otvorenog pisma.

 
 
 
View this post on Instagram

I am excited and honored to be part of the iconic Sports Illustrated Swimsuit Issue. The team at SI has created yet another groundbreaking issue by bringing together a diverse set of multitalented, beautiful women in a creative and dignified way. I was born trans in a remote, humble fishing village in northern Brazil. Brazil is a beautiful country, but it also hosts the highest number of violent crimes and murders against the trans community in the world—three times that of the U.S. Being trans usually means facing closed doors to peoples’ hearts and minds. We face snickers, insults, fearful reactions and physical violations just for existing. Our options for growing up in a loving and accepting family, having a fruitful experience at school or finding dignified work are unimaginably limited and challenging. A post shared by Valentina Sampaio (@valentts) on

 

Ono što nije strano za ovu devojku, jeste upravo rušenje barijera u svom poslu, pa u svoju knjigu uspeha može da upiše i da je takođe prva tran osoba koja je krasila naslovnicu prestižnog pariškog "Vouge", 2017. godine.

No, to nije sve jer samo dve godine kasnije, postala je takođe prva osoba koja je angažovana za najprestižniju i najpoznatiju reviju "Victoria's Secret".

Video: Irina Šajk je dala lekciju o seksepilu i sve žene su načuljile uši

(N. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA