≫ 

Kraj jedne od najvećih ljubavnih priča: I 28 godina kasnije, Keli i Džon voleli su se kao prvog dana

Delili su dobro i zlo, uvek bili tu jedno za drugo. Pre 11 godina zadesila ih je najveća tragedija, koju su zajedno prebrodili

  • 0
Dzon Travolta, Keli Preston

Keli Preston i Džon Travolta/Foto: Profimedia

Slavni glumac Džon Travolta (66) ostao je bez svoje najveće životne ljubavi, svoje saputnice, prijatelja i partnera, bez supruge Keli Preston, koja je preminula od raka dojke sa kojim se borila poslednje dve godine.

Keli Preston preminula je u 57. godini i za sobom ostavila neutešnog supruga i dvoje dece. Tužna vest pogodila je njihove kolege, fanove, ali i ceo svet, jer nema ko nije simpatisao lepu glumicu koja je plenila gde god bi se pojavila.

Džon Travolta ostao je bez svoje najveće i jedine ljubavi.

Njihova priča jedna je od najlepših ljubavnih.

Njih dvoje zajedno su delili najdivnije trenutke, sve uspehe, ali i padove. Jedan od najtežih sa kojim su se suočili dogodio se 2009. godine, kada su izgubili sina Džeta, koji je preminuo na porodičnom putovanju na Bahamima, kada je zbog napada pao u kadi i udario glavom.

Ljubav na prvi pogled 

 

Upoznali su se 1989. godine na snimanju komedije "The Experts", dok je manekenka i glumica bila u braku sa glumcem Kevinom Gejdžom. Razišli su se nakon samo dve godine braka, nakon čega se Preston na kratko uselila kod Džordža Klunija, a potom se 1990. verila za glumca Čarlija Šina, ali ni to nije potrajalo.

Travolta je često za trenutak njihovog upoznavanja govorio da je to bila ljubav na prvi pogled, ali kada je Keli upitana za to, nije dala takav odgovor.

- Pa, recimo da nisam bila tako srećno udata. Zaista sam bila sa pogrešnom osobom - ispričala je jednom prilikom.

Prosidba za Novu godinu

 

Za Novu godinu, davnu 1991., Travolta je kleknuo u restoranu jednog hotela u Švajcarskoj i zaprosio Keli skupocenim dijamantskim prstenom. Pojedini producenti pričali su kako je Keli čak bila zatečena iznenadnom prosidbom, kao i da je vrisnula kada je Džon izustio čuveno pitanje.

Naravno, rekla je DA.

Venčali su se 5. septembra 1991. godine, a Keli je bila već dva meseca trudna sa njihovim pokojnim sinom Džetom. Sudbonosno "da" izgovorili su tajno u Parizu.

Kasnije je usledilo i pravo, zvanično venčanje na Floridi.

Bili su ludo zaljubljeni od prvog do poslednjeg trenutka.

Drugo dete, ćerka Ela

 

U aprilu 2000. godine, par je dobio drugo dete, ćerku Elu, koja je krenula stopama svojih roditelja, pa je tako 2019. godine glumila u filmu "The Poison Rose", rame uz rame sa svojim famoznim ocem i Morganom Frimenom.

- Beskrajno sam ponosna na nju i njen usppeh, ali iznad svega sam ponosna i počastvovana što je imam za ćerku. Volim te i čestitam ti - napisala je tada ponosna majka Keli.

Iako su oboje tokom karijera bili veoma zauzeti i uz sve to predani roditelji, Travolta i Preston su uvek nalazili vremena za sebe, naročito na dane rođendana, koje su u porodici uvek obeležavali.

Velika tragedija zadesila ih je 2009. godine

 

Te godine izgubili su najstarije dete, sina Džeta, sa kojim su bili na porodičnom odmoru na Bahamima. Imao je samo 16 godina kada je preminuo zbog udarca glavom u kadu tokom jakog napada. Bio je autistično dete i često je imao napade.

U aprilu, na dan kada bi Džet napunio 28 godina, glumac je objavio srceparajuću poruku i crno-belu fotografiju sa sinom.

- Džon nikada nije ni mogao pomisliti da će mu se ovako nešto desiti. Uvek je govorio: "Srećan sam, sve dok su moja deca srećna". Potpuno je slomljen. Sahraniti sina je najgora stvar koja vam se može dogoditi - izjavio je tada porodični advokat Majk Osi.

Iako slomljeni, Džon i Keli i dalje su bili uvek tu jedno za drugo i nisu se predavali.

 
 
 
View this post on Instagram

Happy Easter everyone!!A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

 

Treće dete, mali Ben, vratio im je osmeh na lice

 

Nepune dve godine nakon velike tragedije, 2011., par je dobio treće dete, sina Bendžamina, koji je pomogao Džonu, Keli i ćerki Eli da nastave dalje sa životom.

- Svakako da nam je mali Ben pomogao da se ponovo rodimo nakon ogromnog gubitka. Doneo je ponovo radost u kuću i vratio životu smisao - izjavio je glumac 2011. u intervjuu za "People".

I tako je i bilo. Porodica Travolta ostala je bliska i nastavila sa životom. Zajedno su obeležavali sve velike događaje, a rođendani su ponovo imali svoju draž.

Ni 28 godina kasnije, ljubav se nije ugasila

 

I nakon svih padova i uspeha, tragedija i sreće, Džon i Keli ostali su ludo zaljubljeni jedno u drugo.

Petog septembra prošle godine proslavili su 28. godišnjicu braka, objavivši emotivnu zajedničku sliku na Instagramu.

- Srećna godišnjica mojoj predivnoj ženi - napisao je tada Travolta, dok je Keli na svom profilu na Instagramu bila nešto opširnija.

- Mom najdražem Džonu, najdivnijem čoveku kojeg poznajem. Dao si mi nadu kada sam se osećala izgubljenom, voleo me strpljivo i bezuslovno... Zasmejavao si me jače nego što je ijedno ljudsko biće ikada moglo... Delio sa mnom najlepše uspone i padove... Ti si san i učinio si mi život toliko lepim! Beskrajno verujem tvojoj ljubavi... Sa tobom znam da ću uvek biti dobro, šta god da se desi... Volim te zauvek i u potpunosti - napisala je Keli tada.

Tužan kraj velike ljubavne priče

 

U nedelju, 12. jula 2020. godine, Travolta je objavio na Instagramu da je njegova voljena supruga preminula u 57. godini, nakon dvogodišnje borbe sa rakom dojke.

- Njena ljubav i život biće zauvek upamćeni - napisao je neutešan glumac.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

 

Keli Preston bila je manekenka i glumica. Rođena je kao Keli Kamaleleua Smit u Holuluu na Havajima, 1962. godine.

Poznata je po ulogama u filmovima "Blizanci" i "Džeri Mekgvajer", a igrala je i sa Kevinom Kostnerom 1999. godine, u ostvarenju "For the Love of the Game". Godine 2004. pojavila se u muzičkom videu grupe Maroon 5, "She Will Be Loved".

Poslednji fim koji je snimila je "Poslednja pesma" sa Majli Sajrus.

Video: Da li biste danas prepoznali omiljene filmske parove?

(B. Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA