≫ 

Poznata voditeljka uhapšena na protestu! Sa grupom ljudi ušla u dvorište glavnog tužioca u Kentakiju

Porša se tereti za krivična dela: neprimereno ponašanje u javnosti, kao i zastrašivanje učesnika u pravnom procesu

  • 0
Porša Vilijams

Uhapšena Porša Vilijams, Foto: LMPD

Američka voditeljka Porša Vilijams (39) uhapšena je juče, 14. jula, na prostestu zbog ubistva Afroamerikanke Breone Tejlor, 1, marta ove godine, u Luivilu.

Porša je bila bila na prvoj liniji protesta, koji se održao ispred kuće glavnog tužioca u Kentakiju, Danijela Kamerona, koji nakon tri meseca nije podigao krivične prijve protiv policajaca koji su učestvovali u Breoninom ubistvu.

Voditeljka je hapšena i sa lisicama odvedena u zadnji deo policijskog kombija, a demonstanti su tada glasno uzvikivali: "Breona, Breona!".

Poršu su nakon hapšenja odvezli daleko od kuće tužioca.

Policija u Lusvilu saopštila je da se voditeljka tereti za krivična dela: neprimereno ponašanje u javnosti, kao i zastrašivanje učesnika u pravnom procesu. Pored Porše uhapšena je i zvezda 'Love & Hip Hop' Iandi Smit i rijaliti učesnica i aktivistkinja Tamikom Malori.

 

Nadležni organi saopštili su da je 87 osoba uhapšeno i optuženo "zbog odbijanja napuštanja imanja i pokušaja da svojim postupcima utiču na odluku glavnog tužioca". Demonstarnti su obavešteni da će biti uhapšeni ukoliko ne napuste imanje tužioca, međutim nisu želeli da odu.

Podsetimo, pre više od četiri meseca tri policijska slubenika iz Lusvila, u civilu, ušla su u Breonin stan bez naloga za pretres, a tom prilikom u nju je ispaljeno osam metaka.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA