≫ 

BBC dobio niz pritužbi nakon što je u seriji "Sledeći korak" emitovan poljubac između dve žene

Prvi istopolni poljubac na kanadskoj televiziji završio se neslavno

  • 0
Lezbo poljubac, tinejdzerska serija

Printskrin: CBBS

Emisija "Sledeći korak" dobila je niz pritužbi gledalaca nakon što je prošlog meseca u epizodi emitovan poljubac između dve žene.

Naime, to je bio prvi istopolni poljubac na kanadskoj televiziji ikada.

Dve nedelje nakon emitovanja epizode, BBC je na svom veb sajtu dao dugo saopštenje u kom potvrđuju da su "dobili pritužbe zbog emisije u kojoj se vidi poljubac između dve žene".

Strani mediji izveštavaju da je emiter "primio više od 100 žalbi", a nakon toga su se oglasili:

- Odluka da se ovaj trenutak uvrsti u deo priče koja prati razvoj romantične veze dva lika Džud i Kleo kroz 7 sezona serije, donesena je veoma pažljivo i sa puno razmišljanja, a nastala je nakon što su "CBBC" i "Bo Atrocker" (producentska kuća koja snima emisiju) priznali su da bi serija mogla i trebalo da učini više kako bi podržala živote LGBT populacije - piše u saopštenju.

- Ovo je važan deo naše misije da osiguramo da se svako dete oseća kao da pripada ovom svetu, da je bezbedno i da može da bude ono što želi - dodali su u saopštenju.

- Verujemo da je priča napravljena vrlo osetljivo i bez senzacionalizma i ne slažemo je to bilo neprikladno za publiku - zaključili su iz ove medijske kuće.

- CBBC redovno prikazuje heteroseksualne mlade ljude koji se druže, zaljubljuju i pokazujemo deci kako izgleda kada se ljudi poštuju, kada su ljubazni i dragi jedni prema drugima - navode iz CBBC-a.

Video: Često se susreću sa pitanjem da li su majka i ćerka: Ovo je priča o njima

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA