Reperka preminula posle uvećanja zadnjice, a doktor šokira izjavom: Umrla je jer je morala da umre!

Fernanda Rodrigez, poznatija kao MC Atrevida je preminula nakon što se podvrgla uvećanju zadnjice

  • 0
Fernanda Rodrigues, Mc Atrevida Foto: Instagram/mc_atrevidaa

Reperka iz Brazila Fernanda Rodrigez (43), poznatija kao Mc Atrevida se podvrgla se operaciji uvećanja guze, a zatim je od posledica intervencije preminula u 43. godini života. Sada se istražuje da li je njena smrt doktorska greška ili samo splet okolnosti.

Naime, Fernanda je operaciju obavila u Riju de Žaneiru kako bi uklonila višak masnoće s leđa, a onda su joj tu mast ubrizgali u guzu.

Do komplikacija je došlo dva dana nakon zahvata. Žalila se na bol u leđima i njena mama ju je odvela u bolnicu i odmah su je stavili na intenzivnu negu. Ispostavilo se da je umrla od posledica sepse. Nepoznate supstance su bile izmešane s masnim tkivom iz leđa pre nego što su joj ubrizgane u guzu. Doktori tvrde da joj je telo te iste supstance odbacilo i da je došlo do trovanja krvi.

U toku je policijska istraga. Strani mediji pišu da klinika nije imala zdravstvenu dozvolu, ali su svejedno sprovodili operacije iako su im to zabranili nekoliko meseci ranije.

Doktor Vilson Ernest Galarza, koji je vodio operaciju, navodno nije kvalifikovani plastični hirurg. Mogao bi da bude optužen za ubistvo ukoliko se dokaže da je hirurški zahvat obavljao bez profesionalnog usavršavanja. On se inače specijalizovao za ginekologiju, kardiologiju i ortopediju.

Doktor Vilson Ernesto je u ponedeljak dao izjavu u Vili Isabel u Rio de Žaneiru. On je stigao u invalidskim kolicima jer je nedavno doživeo moždani udar.

U svedočenju, Vilson je rekao da je izvršio više od 4.600 istih postupaka i da je MC Atrevida "umrla jer je morala da umre, jer su to životne okolnosti".

- Čekamo zvanični odgovor Regionalnog lekarskog saveta i prikupljaćemo druga svedočenja. Ako se utvrdi da nije imao ekspertizu za obavljanje hirurškog zahvata, istraga može teći ne samo linijom medicinske greške, već može biti i krivično delo - naglasio je istražitelj.

Video: Kardi Bi pokazala kako njen stomak zaista izgleda iako ima pločice

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA