≫ 

Na ovoj slici Madona je imala samo 35 dolara u džepu i san: Onda je ispisala muzičku istoriju

Nije imala pomoć društvenih mreža, niti muzičkih takmičenja i uspela je da stekne svetsku slavu

  • 7
Madona Madona u spotu "Into The Groove" Printskrin: Youtube/Madonna

Da je svaki početak težak i da je put do uspeha trnovit svedoči i životna priča jedne od najuspešnijih pevačice u istoriji Madone. Naime, ona se u objavi na Tviteru prisetila svojih mladalačkih dana i svojom željom za uspehom. Nije imala tada niti pomoć društvenih mreža (koje nisu ni postojale), kao ni pomoć muzičkih takmičenja (koja tada nisu postojala).

- Nema Jutjuba, nema Vine-a, nema The Voice, nema američkog "Idola", nema "Diznija", nema Tvitera, nema TikToka, nema Instagrama. Samo 35 dolara i san - napisala je Madona.

A Madonin put do velike zvezde jeste bio trnovit. Naime, ona je u detinjstvu ostala bez majke, što je uticalo na odrastanje pevačice. Madona je navela da je imala problem kada ju je maćeha terala da bude kućna pomoćnica.

Pevačica je rekla da se tada osećala kao Pepeljuga.

- Mislim da sam tada počela da razmišljam da hoću da radim nešto drugo i da pobegnem od svega toga - navela je Madona u jednom intervjuu.

Muzička zvezda je bila inače odličan đak i sjajna plesačica, a bila je čirlidersica. Njen rad doveo do toga da dobije stipendiju za Alvin Ailey American Dance teatar u Njujork. Kada je svhatila da je ples njena strast, napustila je koledž i posvetila se igranju.

Preselila se u Njujork, a kako bi se izdržavala , radila je raznorazne poslove, pozirala je gola kao model, služila je ruski čaj u jednoj lokalnoj čajdžinici, a takođe je bila zaposlena u American Dance centru.

Upoznaje Dena Gilroja, jednog od osnivača pop-pank benda "Breakfast Club", s kojim počinje i da se zabavlja. Tokom njihove veze radila je u Francuskoj kao šou devojka. Ono što se Madoni dopalo jeste da nastupa i peva.

Kada se vratila u Ameriku osamdesetih godina, pridružila je Gilrojovom bendu. Nešto kasnije, Madona je oformila nekoliko svojih bendova, kao što su adonna & The Sky i The Millionaires and Emmy.

Možda i prelomna tačka na početku Madonine muzičke karijere jeste kada je pevačica angažovala Kamil Barbone iz Gotham Records-a da bude njena menažderka. Kamil je Madoni pomogla oko pevačke karijere.

Stiven Brej piše pesmu "Everybody" koji je imala odličan uspeh. Naime, ovaj hit našao se na prvom mestu dens lista 1982. godine i lansirao je Madonu među zvezde.

Muzička zvezda počela je da ređa hitove kao što su "Lucky Star", "Boderline", "Holiday", "Like A Virgin", "Material Girl" i druge.

Dobija nadimak kraljica popa, a njena uspešna karijera i da danas traje i zaradila je milione.

Video: Madona upala na skup protiv rasizma u Londonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    7. avgust 2020 | 11:37

    Na kraju se sve svodi na srecu. Ako nemas srecu da u pravom trenutku budes sa pravim ljudima i na pravom mestu dzaba ti sav talenat na svetu... Ali bi imao srece da budes na pravom mestu u pravom trenutku ne smes biti lenj, vec moras sebe gurati svuda i stalno biti u pokretu. I fizicki i mentalno.

  • Mihailović

    7. avgust 2020 | 11:19

    Da,sve bi dala da joj se vratiti u one godine kad je ima malo dolara...

  • Vesna P.

    7. avgust 2020 | 15:18

    Njen uspeh i popularnost ne govore o kvalitetu njene muzike, koliko o muzickom ukusu njene publike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA