Džordž i Amal Kluni donirali 100.000 dolara libanskim organizacijama nakon strašne eksplozije

Slavni par je rešio da donira novac organizacijama koje pomažu ljudima u Bejrutu nakon, što je pola grada sravljeno s lica zemlje nakon strašne eksplozije

  • 1

 

Amal Dzordz Kluni Džordž i Amal Kluni; Foto: Profimedia

Holivudski par Džordž (59) i Amal Kluni (42) donirali su 100 hiljada dolara libanskim humanitarnim organizacijama nakon smrtonosne eksplozije u kojoj je poginulo preko 135 i ranjeno 5.000 ljudi u Bejrutu.

To je, inače, grad u kom je Džordžova lepša polovina rođena.

- Duboko smo zabrinuti zbog stanovnika Bejruta i razaranja s kojima su se suočili proteklih dana. Doniraćemo novac humanitarnim organizacijama koje pružaju hitnu pomoć na terenu: libanski "Crveni krst", "Impact Lebanon" i "Baytna Baytak" - saopštio je slavni par.

Oskarovac i advokatica specijalizovana za ljudska prava su dodali da se nadaju da će i druge javne ličnosti pomoći na sve moguće načine ovom narodu, koji će nakon ove katastrofe biti u katastrofalnom stanju.

Podsetimo, Amal je rođena u Bejrutu gde je živela do druge godine života kada se s porodicom odselila zbog građanskog rata koji se dešavao u tom gradu. Odrasla je u Engleskoj i studirala je na Oksfordu, a kasnije se preselila za Ameriku.

Pomoć stradalima nakon razorne eksplozije najavile su i druge slavne ličnosti, poput glumice Selme Hajek, manekenke Naomi Kembel, pevačice Arijane Grande, glumice Kejt Hadson i manekenke Hajdi Klum.

Inače, ova eksplozija je potpuno raznela luku, a snimci katastrofe obišli su svet. Veruje se da je reč o industrijskoj nesreći i da su upozorenja stizala godinama unazad.

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

(I.T.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    8. avgust 2020 | 08:23

    Mogli su i 1.000.000 $ šta je to za njih dvoje tako uspešnih ......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA