Vitni Hjuston je zbog droge sa vrha sveta otišla u smrt, a tajnu ljubav sa ženom odnela je u grob

Pevačicin bivši muž Bobi Braun jednom prilikom izjavio je da bi Vitni bila živa, da nije od celog sveta morala da krije da je volela ženu

  • 3
Vitni Hjuston Foto: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images

Američka pevačica anđeoskog glasa Vitni Hjuston preminula je 11. februara 2012. u 50. godini života, a na današnji dan, 9. avgusta, da tragično nije izgubila život, proslavila bi svoj 57. rođendan.

Prema podacima iz Ginisove knjige rekorda Vitni je bila ženski izvođač sa najviše nagrada. Na spisku njenih nagrada nalazi se 415 priznanja, uključujući 2 nagrade Emi, 6 Gremija, 30 nagrada Bilbord mjuzik i 22 nagrade Amerikan mjuzik. Hjustonova je takođe bila jedna od najtiražnijih pevačica, prodavši više od 200 miliona albuma i singlova širom sveta.

Do 1992. godine, Vitni je bila na vrhu sveta što se tiče njene muzičke karijere, ali je njen privatan život od tog momenta počeo da izmiče kontroli.

Te godine, pevačica se ludo zaljubila i udala za R&B pevača, Bobija Brauna. Na početku, uživali su u braku, ljubavi i strasti, ali vrlo brzo, njihov odnos se promenio i to zbog nekontrolisane upotrebe droga, koja je postala centar njihovog sveta.

Problemi u braku i Vitnina sve očiglednija zavisnost od droge

Svađe, tuče, neprimereno ponašanje supružnika, nebrojeno puta su organi reda morali da rešavaju. Vitni ga je nekoliko puta prijavljivala policiji, tvrdeći da ju je tukao. Kasnije bi tužbe odbacila i vratila mu se tvrdeći da ne može da živi bez njega. Tek 2010. godine u intervjuu Opri Viinfri javno je priznala da ju je Braun tukao, zbog čega je 1993. podnela tužbu protiv njega.

Vitni je 3. marta 1993. godine rodila devojčicu Bobi Kristinu. Krajem 1999. i početkom 2000. godine, brak Vitni i Bobija je bio tema tabloida, koji su neprestano pisali o drogama i njihovim zdravstvenim problemima. Nekoliko otkazanih koncerata i debakla doveli su do toga da se Vitni na nekoliko meseci primirila i sklonila od očiju javnosti.

Njeno prvo pojavljivanje je bilo kod čuvene voditeljke Dajen Sojer 2002. godine, gde se Vitni pojavila očigledno pod uticajem droga i u jako lošem izdanju. Spekulisalo se da je doživela nervni slom.

Braun je 2004. počeo da snima rijati šou za "Bravo" televiziju pod nazivom "Being Bobby Brown", u kome se i Vitni pojavljivala. Šou je prikazao javnosti najgore godine braka, zavisnost od droga, loše ponašanje i sve zajedno je jako loše uticalo na njen imidž i karijeru koja je krenula da propada.

Sledećih nekoliko godina, Vitni je pokušala da sačuva brak i da se izleči od zavisnosti. Nije uspevala, sve dok se nije pojavila njena majka Sisi i naredila joj da se potpuno povuče iz javnosti i posveti sebi, naravno uz njenu podršku.

Razvod i pokušaj povratka u normalnom životu

Vitni ju je poslušala, napravilaje  pauzu od karijere i razvela se od Bobija 2007. godine, dobila je na sudu starateljstvo nad njihovom jedinom ćerkom Bobi Kristinom Hjuston Braun.

Posle cele decenije mučenja, Vitni je ponovo počela da liči na staru sebe. Izdala je nov album "I Look at You," 2009. godine. Album je lepo prihvaćen, i od muzičara i od fanova, i popeo se na sam vrh top liste. Njeni javni nastupi, nisu bili tako toplo dočekani, iz razloga zato što više nije zvučala kao pre.

Pesme će same da vam objasne i shvatićete gde sam i promene kroz koje sam prošla da bih stigla dovde - rekla je jednom prilikom.

Početkom 2012. godine, počele su da kruže priče da Vitni ima novčanih problema, koje je ona ubrzo negirala. Radila je vredno na jednom mjuziklu, bilo joj je ponuđeno mesto sudije na popularnom šou "X Factor". Nažalost, Vitni nije doživela da vidi svoj povratak.

Tragična smrt

Umrla je u 50. godini, 11. februara 2012. godine u Los Anđelesu, Beverli Hils hotelu, gde se sledeće veće održavala ceremonija dodela Gremi nagrada na koju je bila pozvana. Vitni je nekoliko dana pre toga bila viđena na zabavi koja se održava pre Gremija.

Ona je poslednji put javno nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme "Yes Jesus Loves Me".

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Tajnu ljubav prema ženi sa sobom je odnela u grob

U poslednjem dokumentarnom filmu o Vitni pod nazivom "Can I Be Me", njeni bliski prijatelji i saradnici ispričali su neke do sada nepoznate detalje o njenom životu.

Njena bliska saradnica, stilistkinja Elin Lavar, kao i pevačicin telohranitelj Kevin Amons, rekli su da je Vitni Hjuston bila biseksualka i da je imala dugu vezu sa svojom asistentkinjom Robin Kroford.

Vitni je upoznala Robin kada je ona imala samo 16 godina i radila je za nju do 2000. godine. Živele su zajedno, delile sve, pa i krevet. To je njena najlepša, najproduktivnija i najzdravija veza koju je imala u životu - rekli su tada njeni bližnji.

I ranije se pričalo o njenoj seksualnosti. Jednom prilikom, njen omraženi muž Bobi Braun izjavio je da bi Vitni bila živa, da nije od celog sveta morala da krije da je volela ženu.

Pre 28 godina, slavnu pevačicu neko je ucenjivao tvrdnjama da zna sve o njenom burnom ljubavnom životu, pa tako i o lezbijskim iskustvima. Sve ovo navedeno je u novoj knjizi o Vitninom životu, "Vitni i Bobi Kristina: Smrtonosna cena slave", autora Iana Halperina.

Tako on piše da je jedan advokat 1992. od Vitni tražio da mu plati 250 hiljada dolara. U suprotnom, u javnosti će objaviti intimne detalje o njenim ljubavnim vezama. U to vreme, pevačica se navodno viđala sa Robin Kraford, a njen otac Džon uspeo je sve da zataška.

Ovo je potvrdio i Vitnin bivši telohranitelj Kevin Amons, koji je ispričao da mu je Džon Hjuston nudio novac da preti Krafordovoj nakon raskida, iz straha da ona ne odluči da javno progovori o romansi.

Nakon Vitnine smrti, oglasila se i Robin, koja je imala samo reči hvale za pevačicu, i koja je govorila da su njih dve bile bliske, ali nije pominjala da je između njih bilo nešto više od prijateljstva.

Vitnina ćerka pronađena je u kadi, kao majka, a nakon borbe za život i šest meseci provedenih u komi je preminula

Bobi Kristina, ćerka Vitni i Bobija Brauna je teško podnela majčinu smrt. Iako je njihova veza bila problematična i nikada nisu bile mnogo bliske, kada je saznala za smrt svoje majke, završila je u bolnici. Doživela je nervni slom. Želela je da se vrati u majčinu kuću i da ponovo oseti njeno prisustvo, izjavila je odmah po izlasku iz bolnice.

Vitnina ćerka popila je toksični napitak koji je napravio njen partner Nik Gordon. Bobi Kristina je izgubila svest, a Nik joj je nakon toga gurnuo glavu u kadu s hladnom vodom, što je dovelo do oštećenje njenog mozga. Nju su nakon skoro tri godine od majčine smrti pronašli u kadi. Provela je u komi 6 meseci, nakon čega je umrla 26. jula 2015. godine u 22. godini života.

Kako je obdukcija potvrdila, Bobi Kristina je pre smrti konzumirala alkohol, marihuanu i kokain. Nik Gordon je 2016. godine je u novembru 2016. godine osuđen da plati novčani kaznu od 36 miliona dolara Kristininoj porodici, nakon što su podneli civilnu tužbu protiv njega. Nik Gordon je preminuo početkom januara 2020. godine.

Vitni Hjuston je tokom svog života imala više nego uspešnu karijeru. Objavila je šest studijskih albuma na kojima se nalaze hitovi kao što su: "I'm Every woman", "I Will Always Love You", "All The Man That I Need", "I'm Your Baby Tonight"....

Video: Anastasija Ražnatović peva hit Vitni Hjuston

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor84

    9. avgust 2020 | 15:34

    Vitni Hjuston je bila odlična pevačica na žalost njen život je ugasila droga!

  • Pile

    9. avgust 2020 | 17:25

    Ništa ne može da umanji njen uspeh. Ostavite ženu da počiva u miru!

  • Zoran

    9. avgust 2020 | 17:09

    Ovo je jako ružno, pričaju izmišljotine o nekome ko je odavno umro i ne može da se brani! To više govori o njima nego o Vitni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA