Kriminalac iz "365 dana” oštro odgovorio na komentare da film veliča silovanje i trgovinu ljudima

Glumac Mikele Morone, koji tumači lik Masima u popularnom filmu, je stao u odbranu teme filma i umetnosti

  • 1
Michele Morrone Mikele Morone; Foto: Profimedia/Defrance/BACKGRID/Backgrid UK

Italijanski glumac Mikele Morone (29), za kojim su žene potpuno poludele nakon uloge u filmu "365 Days" koji se prikazuje na "Netfliksu", brani film od kritičara koji kažu da film veliča silovanje i trgovinu ljudima.

Erotski film "365 Days" jedan je od najgledanijih filmova ove godine na Netfliksu i suočio se sa mnogo kontroverzi i kritika u vezi sa temom.

U filmu se radi o tome da je šef italijanske mafije po imenu Masimo, koga tumači Mikele Morone, upucan i da se zamalo susreo sa smrću.

Dok je padao u komu on je video lik žene po imenu Laura, koju tumači glumica Ana Marija Sjekluka i zaljubljuje se u nju iako ne zna ni da li ta žena postoji.

Godinama kasnije, on slučajno sreće Lauru koju otima, odvodi od svega što poznaje, i daje joj 365 dana da se zaljubi u njega.

Nakon toga, film je kritikovan od strane dela gledalaca zbog navodnog veličanja silovanja, otmice i trgovine ženama. Pevačica Dafi (35), koja je oteta i silovana u pravom životu je jedan od kritičara filma.

Mikele Morone se sada oglasio i odbranio film:

- Mislim da je važno upamtiti da je ovaj film zasnovan na fikciji. "365 dana" je bila veoma uspešna knjiga u Poljskoj pre nego što je napravljen film - započeo je on.

- Verujem da publika zna da je ovaj film fantazija. Ponekad gledamo filmove i navijamo za "negativca", ali još uvek znamo da je on loš momak koji radi loše stvari, i naravno, takvo ponašanje u stvarnom životu je potpuno neprihvatljivo - dodao je on.

- Mislim da ne bi trebalo da ograničavamo umetnost. Mnogi filmovi govore o ratovima, nasilju, ubistvima... - kazao je Mikele.

- Ovaj film nije namenjen minimiziranju stvarnosti seksualnog nasilja u svetu. Ne želim da ljudi misle da je ovo ponašanje u redu. Nije. Mislim da je dobro što film tera ljude da razgovaraju o tom problemu, tako da možemo stvoriti više svesti u našem društvu - zaključio je glumac.

Video: Skinuo se kriminalc iz 365 dana: Masimovo telo učiniće da zaboravite na njeogov kriminalni dosije

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    19. avgust 2020 | 11:47

    Pod plaštom umetnosti, potmeću se kriminal, droga, ubistva, pedofilija i razne druge kriminalne radnje i perverzije. Ako kritikuješ, odmah si protiv umetnosti i kulture.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA