The Rock drugu godinu zaredom najplaćeniji glumac na svetu! Za 12 meseci uzeo 87,5 miliona dolara

Slavni holivudski glumac i bivši rvač je najplaćeniji glumac na svetu i drugu godinu za redom

  • 3

 

Dvejn Džonson Foto: Tanjug/AP

Američki glumac i bivši rvač Dvejn Džonson (48) poznatiji kao The Rock (stena) je drugu godinu za redom proglašen najplaćenijim glumcem na svetu, piše magazin Forbs.

Bivši rvač je zaradio 87,5 miliona dolara u razdoblju između 1. juna 2019. i 1. juna 2020. godine, uključujući i 23,5 miliona dolara od Netfliksovog trilera "Red Notice". Veliku zaradu je ostvario i od svoje fitnes linije "Project Rock".

Kad se zbroji zarada top deset najplaćenijih glumaca u protekloj godini, ispada da su zajedno zaradili 545,5 miliona dolara, a četvrtina te svote dolazi od firme Netfliks.

Džonsonov kolega iz filma "Red Notice", Rajan Rejnolds (43) je drugi najplaćeniji glumac na svetu sa zaradom od 71,5 miliona dolara. Od tog filma je zaradio 20 miliona dolara i dodatnih 20 miliona od još jednog Netfliksovog filma "Six Underground".

Treći na popisu je glumac i producent Mark Volberg (49), koji je zaradio 58 miliona dolara, dok je Ben Aflek (47) na četvrtom, a Vin Dizel (53) na petom mestu najplaćenijih u svetu glume.

Indijski glumac Akshaj Kumar (52) je jedina zvezda Bolivuda koja se našla među top deset najplaćenijih glumaca na svetu. On je na šestom mestu sa zaradom od 48,5 miliona dolara.

U vrhu Forbsove liste su i  Vil Smit (51), Adam Sendler (53) i Džeki Čen (66). Popis s imenima najplaćenijih glumica još uvek nije objavljen, a prošle godine na vrhu ove liste se našla lepotica Skarlet Johanson (35).

Video: Dvejn Džonson u novom Holivudskom ostvarenju - Rampejdž

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka cg

    12. avgust 2020 | 14:01

    Svi ga vole al daleko je od najboljeg nizerazredni glumac realno al najplaceniji zivot je cudan i putevi gospodnji

  • Car

    12. avgust 2020 | 13:45

    Kraljina💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA