Jezivo priznanje trese svetske medije: Emili do detalja opisala noć kada je silovana

Manekenka je u ispovesti za "Njujork magazin" iznela tvrdnje da je 2012. godine bila zlostavljana, a fotograf demantuje njene optužbe

  • 13
Emily Ratajkowski, Emili Rajtakovski Emili Ratajkovski/Foto: Profimedia/MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA

Poznata manekenka Emili Ratajkovski (29) iznela je optužbe na račun fotografa Džonatana Ledera navodeći da ju je seksualno napao tokom snimanja u njegovom domu u Ketskilsu 2012. godine.

Fotograf demantuje manekenkine optužbe.

Emili je u svojoj ispovesti napisala da ju je agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za magazin "Darius", a bilo je predviđeno da u sklopu zadatka tamo i prespava, navela je sve manekenka u objavi za New Yourk Magazine.

Kada je došla kod Ledera, Ratakovski je čula da će snimanje biti u donjem vešu, a da bi ispala profesionalac prihvatila je čašu vrnog vina koju joj je on ponudio.

- Naučili su me da je važno da izgledam opušteno i spremno za rad. Agent mi je oduvek ponavljao: "Nikad ne znaš sa kim ćeš snimati nakn toga".

Snimanje u donjem vešu je bilo završeno, a fotograf joj je tada navodno rekao: "Hajde da probamo bez odeće", posle čega se ona skinula, ali to više nije bila ona.

- Deo mene se ugasio čim sam se skinula. Počela sam da lebdim van sebe, gledala sam kako se vraćam na krevet. Savila sam leđa, napućila usne, razmišljala kako izgledam na kameri. Bili su toliko jaki blicevi, a ja sam popila toliko vina da su crne fleke pred mojim očima bivale sve veće - napisala je.

Nakon što je šminkerka otišla na spavanje, Emili se osećala budno i jako pijano, kako je navela u ispovesti. Ona i fotograf su se pokrili ćebetom na kauču, a on je, prema njenim navodima, počeo da je ispituje o momcima i gledao kako masira stopala da bi de ugrejala.

- Rekao je da mu se sviđa to što radim sa stopalima, jasno se sećam toga. Mrzela sam što komentariše nešto što sam radila da bih se utešila. Većina onoga što se desilo kasnije mi je u magli, ali se dobro sećam kako sam se osećala. Ljubljenja se ne sećam, ali se sećam njegovih prstiju u meni, iznenada. Gurao ih je sve jače i jače, kao što me niko nikada do tada i od tada nije dirao. Osećala sam sve iznutra i stvarno me bolelo. Instinktivno sam ga uhvatila za šaku i izvukla iz sebe. Nisam progovorila. Ustao je i stepenicama otišao u mrak - navela je.

Fotografije koje su tada nastale Leder je objavio u knjizi Leder / Ratajkowski Collector's Edition 2016. godine, s tim što Emili tvrdi kako izdavač Imperial Publishing, a ni fotograf koji ju je slikao, a kasnije i navodno napao, nisu imali pravo da objavljuju te fotografije.

PR ove izdavačke kuće oglasio se nakon Emilinih optužbi navodeći kako su njene optužbe lažne.

- Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkovski, koje je dala "Njujork magazinu" u želji za publicitetom. Gospodin Leder poriče njene tvrdnje da ju je "zlostavljao". Tužno je što je ona toliko željna osvete da laže novinarima - izjavio je PR za "Page Six".

- Da li ste svesni o kome mi ovde govorimo? Ta devojka je bila gola u časopisu "Treats!" i gola se pojavila u spotu Robina Tikea. Zaista verujete da je ona bila žrtva? - izjavio je Leder za "Njujork magazin".

Emili Ratajkovski Emili gola u spotu 2013. godine/Printskrin: Youtube/Robin Thicke

Njegov PR je rekao kako Ratajkovski nema pravnog osnova da stopira objavu fotografija, te da ga je iz tog razloga optužila za seksualno zlostavljanje.

Podsetimo, Emili Ratajkovski proslavila se kada se pojavila potpuno gola u spotu američkog pevača Robina Tikea za pesmu "Blurred Lines" 2013. godine. Spot do sada ima više od 688 miliona pregleda. Tada je rekla kako nije bil svesna šta je uradila sve dok nije videla gotov spot na televiziji.

- Bila sam veoma naivna i smešna, a samo moji najbliži prijatelji su me ikada videli kao takvu, i to mi je najviše zasmetalo - izjavila je tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    16. septembar 2020 | 17:00

    Auu ima li neka ovih dana da je pristala?

  • majalena

    16. septembar 2020 | 18:32

    Postoji li neka zena koja nije silovana? Je l’ ovo neki trend danas?

  • Predrag

    16. septembar 2020 | 21:45

    Šta je bre ovo i silovanje postalo popularno. Sad ako nisi silovan nisi u trendu. STRAŠNO KUDA IDE OVAJ SVET. Kao su smestili onog lika u zatvor, sad su se sve setile da su silovane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA