Zendaja ušla u istoriju, postala je najmlađa dobitnica Emi nagrade: Ovo je njena životna priča

24- godišnja zvezda tinejdžerske TV serije "Euphoria" osvojila Emi nagradu i ušla u istoriju zbog dve stvari

  • 5
Emi nagrade, dodela Emi nagrada

Zendaja / Foto: Tanjug/AP

Američka glumica, pevačica, plesačica i manekenka Zendaja Mari Stoermer (24) je sinoć ušla u istoriju kada osvojila Emi nagradu za najbolju glavnu glumicu u tinejdžerskoj TV seriji "Euphoria" i tako postala najmlađa dobitnica iste.

Naime, već drugu godinu za redom, Emi nagradu za najbolju glavnu glumicu dobija "sveže" lice. Zendaja je prvi put nominovana za najbolju glumicu i odmah je osvojila nagradu, iako su joj konkurencija bile slavne koleginice Dženifer Aniston (51) i Lora Lini (56).

Ona je takođe druga Afroamerikanka ikada koja je osvojila nagradu u ovoj kategoriji posle Viole Dejvis (55) za "How To Get Away With Murder" 2015. godine.

Ko je Zendaja?

 

Popularnost je stekla u američkoj televizijskoj seriji "Shake It Up" gde je tumačila glavnu ulogu kao Roki Blu sa svojom plesnom partnerkom Sisi Džons, koju je tumačila glumica Bela Torn (22).

Zendaja je rođena 1. septembra 1996. godine u Ouklandu u Kaliforniji, a trenutno živi u Los Anđelesu. Karijeru je započela kao manekenka, ali se zbog velike ljubavi prema pozorištu prebacila na glumu.

Njena majka je ceo život radila kao upravnik pozorišta, pa je Zendaja zavolela "daske koje život znače" još kada je bila mala.

Glumila je u popularnim bioskopskim hitovima kao što su "Spider-Man: Far From Home", "The Greatest Showman", a uskoro će se pojaviti u rimejku filma "Dune" iz 1984. godine, čija je premijera zakazana za 18. novembar.

Nakon što je osvojila Emi kip, Zendaja se zahvalila svojoj porodici, kolegama i reditelju serije "Euphoria" Semu Levinsonu (35).

- Mnogo te cenim, ti si moja porodica - rekla je Zendaja Semu.

- Znam da je ovo zaista čudno vreme za slavlje. Ali samo želim da istaknem da ima nade u mladim ljudima napolju. Želim da kažem svim mojim vršnjacima koji rade posao na ulici, vidim vas, divim vam se, hvala vam - zaključila je poznata glumica.

Video: Magija na crvenom tepihu: Prelepa glumica se jednim potezom pretvorila u Pepeljugu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    21. septembar 2020 | 14:47

    Vajnstajn, sta kazes za njega?

  • Žarkov Dragan

    21. septembar 2020 | 14:15

    Koja blamaža osoba koja je glumila u filmovima za odrasle dobije ovako veliko priznanje.

  • Žarkov Dragan

    21. septembar 2020 | 14:34

    Ja sam obožavao seriju"Shake It Up"ali kada sam video seriju za odrasle zgadila mi se !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA