Od nesuđene pravnice do žene čijoj se lepoti svet divi 40 godina: Monika Beluči slavi 56. rođendan

Slavna lepotica danas proslavlja svoj divan dan

  • 3
Monika Beluci Monika Beluči, Foto: Profimedia

Italijanska glumica i manekenka Monika Beluči (56) rođena  je 30. septembra 1964. godine u Italiji i više puta je proglašena jednom od najlepših žena na svetu, a i dan danas izgleda besprekorno.

Monika ima za sobom punih 40 godina uspešne karijere. Njen otac bio je vlasnik kompanije za transport, a majka slikarka, koja je većinu vremena provodila kod kuće.

Lepa Italijanka je već sa trinaest godina počela da se bavi modelingom, a novcem koji je zarađivala plaćala je sebi školovanje. S nepunih 16 godina zakoračila je ozbiljnije u svet manekenstva, a kasnije su usledile brojne ponude za filmove, pa i ozbiljne glumačke uloge.

Do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene, pa je počela da se pojavljuje na naslovnim stranama čuvenih svetskih magazina. U isto vreme postajala je omiljeno lice prestižnih svetskih brendova.

Prvu ulogu dobila je u filmu "Drakula" 1992. godine, gde je glumila jednu od tri Drakuline  supruge. Osam godina kasnije, italijanski film "Malena", 2000. godine, doneo joj je svetsku slavu i titulu najseksi žene sveta. 

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila poslu.

Dva braka, dva razvoda

Monika Beluči je dva puta bila u braku. 

Prvi put stala je pred oltar s modnim fotografom Klaudijom Karlosom Basom (60), sa kojim je bila u braku od 1990. do 1994. godine. Drugi brak bio je više medijski propraćen, a bio je to brak sa glumcem Vensanom Kaselom (52), koji je trenutno u braku sa 30 godina mlađom manekenkom Tinom Kunaki sa kojom je 19. aprila 2019. goldine dobio ćerku.

Monika iz četrnaest godina dugog braka sa Vensanom ima dve ćerke, Devu (14) i Leon (8) Kasel. Iako je na pola šeste decenije života nema ko se ne slaže sa tim da je njena lepota neprolazna.

Monika je trenutno u vezi sa Nikolasom Lefebvreom (36), i veruje se da su u vezi od maja 2017., četiri godine nakon što se razvela od bivšeg supruga Vensana Kasela. Priznala je da u neko vreme izlazili i da su se stvari dobro odvijale, a onda je izjavila:

Moj partner ne radi isti posao kao i ja, ali on mnogo putuje. Njegov ritam života dopunjava moj - rekla je Monika.

Monika je nedavn priznala da joj bivši suprug Vensan Kasel ne pomaže dovoljno oko dece. Sve obaveze oko dece obavlja sama, jer njen bivši muž, navodno, nije previše zainteresovan za to.

- Nadam se da će Vensan u jednom trenutku početi da brine o svemu ovome - rekla je Monika u intervjuu, a to je prva njena zamerka i prozivka na njegov račun u poslednjih više godina.

Monika i Vensan upoznali su se 1996. godine na snimanju filma "L'appartment“, a venčali su se tri godine kasnije.

Fizički prilično neskladan par neverovatno je privlačio poglede javnosti, a razvod se dogodio 2013. godine.

Zbog njene lepote, koja mnogima nije išla uz Vensanovu "grubost", često su ih oslovljavali "lepotica i zver".

- Strast možete osetiti i prema najgorem čoveku kojeg ste ikada upoznali. Ali, ona nema nikakve veze sa partnerstvom. U takvom odnosu, strast ostaje, ali je važnije poverenje, poštovanje i svest da vam je muškarac lojalan ne u seksu, nego da će jedostavno biti tu za vas. To je mnogo važnije od seksualne vernosti - rekla je Monika jednom prilikom.

- Bilo bi suludo da mu tražim da mi bude veran u tom smislu kada sam ja odsutna dva meseca. Ne možete tražiti takve stvari niti kontrolisati koga viđa i šta radi. Mislim da je realnije razmišljati o kvalitetu odnosa dok smo zajedno i kako ćemo to vreme zajedno iskoristiti. Govorim o toj vrsti lojalnosti i eleganciji - istakla je Belučijeva.

Kada je davala taj intervju, bila je ludo zaljubljena u Vensana.

- Mislim da je jako seksi. Važno je imati takvo mišljenje o suprugu. Ali, Vensan je prvenstveno normalan muškarac. Nekada ga jako volim, a nekada bih ga ubila - objasnila je tada.

Najlepše sadašnje Monikine fotografije, ali i fotografije iz mladosti pogledajte u galerijama u tekstu.

Video: Kako preboleti najlepšu ženu na svetu? Vensan Kasel kaže lako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA