Šta se desilo sa Tatjanom? Bila je najlepša na svetu, deo čuvene "velike petorke", a onda je nestala

Bila je jedna od najlepših žena na svetu, a onda kao da je u zemlju propala

  • 2
Tatjana Patitz Tatjana Patic; Printskrin: Youtube/Chico's

Supermodel devedesetih godina Tatjana Patic (54) je bila jedna od najlepših žena i najangažovanijih manekenki s kraja 20. veka, a ušla je u istoriju kada se u januaru 1990. godine pojavila na naslovnici "Voga" sa još četiri legendarna supermodela.

Naime, ona je pozirala sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington na naslovnici čuvenog magazina za koju je bio zadužen legendarni fotograf Piter Lindberg i tako je postala nezaobilazni deo pop kulture.

Skoro sve manekenke su i dan danas u fokusu medija i javnosti, samo se Nemica Tatjana Patic potpuno povukla iz javnog života. Ona je još davno izašla iz manekenskih voda i posvetila se porodičnom životu i majčinstvu u čemu već godinama najviše uživa.

- Nisam želela da dam sina dadilji. To sam izabrala. Svi imamo različite prioritete i to je bio moj. Nisam želela da budem u avionu svaki dan - rekla je pre nekoliko godina.

Ona je čak odbila i da se pojavi u dokumentarcu koji govori o zlatnom dobu supermodela i njihovom uspehu, dok su ostale četiri dame rado prihvatile učešće u filmu.

Inač, Tatjana je rođena u Nemačkoj, a odrasla je u Švedskoj. Manekenstvom je počela da se bavi sa 17 godina, a ubrzo nakon toga se preselila u Njujork gde je stekla svetski uspeh.

Njena vitka, visoka figura i lepo lice očarali su modni svet, a baš kao i Linda Evanđelista postala je poznata po tome što može da izgleda drugačije na svakom snimanju i da se transformiše u šta god dizajner želi.

Ona je bila tolika senzacija tih godina da je krasila preko 200 naslovnica prestižnih modnih magazina, a sarađivala je sa velikim modnim kompanijama poput "Šanela", "Versaćea", "Vivijen Vestvud", "Karl Lagerfel" i mnogim drugima.

Pojavila se i u kultnom muzičkom spotu za pesmu "Freedom" zajedno sa četiri ostale lepotice koja je na Jutjubu preslušana preko 90 miliona puta, a nije poznato koliko je ukupno puta slušana i šerovana po ostalim muzičkim platformama, niti koliko puta je odjekivala na zvučnicima najpoznatijih svetskih klubova.

Ona se vremenom preorjentisala na glumu, a zatim na ekološki aktivizam, čime se i danas bavi. Ona je još pre 30 godina kupila farmu u Malibuu i dan danas živi tamo okružena životinjama i bavi se ekološkom proizvodnjom hrane.

- Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši delovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definisalo - rekla je ona svojevremeno o manekenstvu.

Godine 2004. je rodila sina Džonasa Patica (16), a bila je šest godina u braku sa Džejsonom Džonsonom od 2003. do 2009. godine, a o njenom sadašnjem životu se malo zna.

Video: Irina Šajk je dala lekciju o seksepilu i sve žene su načuljile uši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA