"Sad si lepša, ali baš glupa!" Adel razbesnela javnost komentarima na račun muškaraca u Africi

Poznata pevačica je u jednoj popularnoj emisiji izgovorila šalu koja nije svima bila smešna, već je izazvala brojne kritike

  • 2
Adele, Adel

Adel; Foto: AdMedia / ADMedia / Profimedia

Britanska pevačica Adel (32) je prošle subote vodila Tv emisiju "Saturday Night Live", a tom prilikom je ponovo dokazala koliko je zapravo smršala, a onda je napravila veliku grešku, kojom je naljutila mnoge obožavatelje.

Naime, ona je u jednom video snimku govorila o afričkom turizmu, a zatim je muškarce sa tog kontinenta okarakterisala kao seksualne objekte.

Na početku emisije Adel se prvo našalila na račun svog drastičnog gubitka kilograma, pa je rekla da je ponela samo pola sebe na snimanje.

Zatim su ona, Kejt Mekinon i Hajdi Gardner glumile razvedene žene koje reklamiraju afrički turizam, dok se iza njih šetaju "goli" muškarci poreklom iz Afrike koji za ruke drže belkinje.

Ova "fora" je izazvala brojne negativne komentare, i okarakterisana je kao " teški rasizam".

Podsetimo, Adel je navodno u vezi sa reperom Skeptom poreklom iz Nigerije, pa su joj mnogi prebacili što je učestvovala u ovakvom video formatu i govorila o "masivnim bambusima", a u jednom delu dva muškarca nose devojku kao robovi, što je još više razbesnelo gledaoce.

- Skeč o Africi je bio neprimeren. Žene i muškarci u Nigeriji, Namibiji, Južnoafričkoj Republici i Kongu bore se za svoje živote, a svesti kontinent na seksualnu destinaciju za bele žene je sramotno - glasio je jedan komentar.

- Skeč prezentira loše stereotipe o tamnoputim muškarcima i objektivizuje ih što zaista nije smešno - napisao je drugi gledalac na Tviteru.

- Šala o belkinjama koje idu u Afriku zbog seksualnog turizma i Adel koja stalno izlazi iz lika jer ne može da prestane da se smeje. Stvarno se to desilo? - upitala je jedna obožavateljka.

Sad si lepša, ali baš glupa - neprijatan je komentar na pevačicin račun.

- Ta cela priča o belkinjama koje idu u Afriku zbog muškaraca iz plemena je odvratna - zaključili su gledaoci ove emisije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA