Predviđali su joj neviđenu slavu, a dve nedelje pre 24. rođendana ubila ju je najbolja prijateljica

Slavna pevačica je ubijena u martu 1995. godine u 23. godini života

  • 1
Selena Quintanilla-Perez

Selena; Foto: Profimedia

Ubistvo američke pevačice poreklom iz Meksika, Selene Kintanile Perez (1971. - 1995.) šokiralo je ceo svet, a preminula je dve nedelje pre svog 24. rođendana, tako što ju je ubila najbolja prijateljica Jolanda Saldivar (60).

Selena je počela da se bavi pevanjem kada je bila mala, a već sa osam godina je imala svoj prvi koncert. Godine 1989. je objavila svoj prvi muzički album pod nazivom "Selena" koji ju je proslavio širom sveta.

Kada je imala 23 godine bila je na vrhuncu karijere, a upoređivali su je i sa Madonom. Pored pevanja, bavila se modelingom i glumom, a pojavila se u čuvenom filmu "Don Juan De Marco" sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi.

Počela je da dizajnira odeću, pa je 1994. godine otvorila dva butika pod nazivom "Selena Etc", gde je zaposlila svoju prijateljicu Jolandu Saldivar kao menadžerku butika.

Brojni zaposleni su se žalili na nju pevačici i njenom ocu Abrahamu Kintanili, ali Selena ju je branila i verovala je samo Jolandi na reč, pa ju je zaposlila i kao svoju agentkinju. Stavila ju je i na mesto predsednice kluba obožavatelja, a fanovi su zvali Seleninog oca i žalili se da su uplatili članarinu, ali da zauzvrat ništa nisu dobili.

Abraham je pokrenuo istragu i saznao da Jolanda potkrada njegovu ćerku.

Selena se zatim konačno suočila s Jolandom u motelskoj sobi i žestoko su se posvađale. U jednom trenutku je Jolanda je uzela pištolj iz torbice i upucala pevačicu, a ona je ranjena došla do recepcije i rekla ko ju je upucao pre nego što je pala u nesvest.

Hitno je prebačena u bolnicu u Teksasu, ali nije preživela operaciju. Preminula je 31. marta 1995., 16 dana pre svog 24. rođendana. Na sahrani se okupilo oko 30.000 ljudi među kojima je bilo puno obožavatelja koji nisu mogli da veruju da je ubijena.

U oktobru 1995. Jolanda je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva Selene.

Godine 1997. snimljen je film o njenom životu i smrti, a igrala ju je Dženifer Lopez, koja u to vreme nije bila slavna kao danas. Netfliks je nedavno snimio seriju o njoj koja će premijerno biti prikazana 4. decembra ove godine. Selenu u seriji igra Kristijan Seratos, glumica poznata po seriji "Walking Dead".

Video: I bogati plaču: Dženifer Lopez ronila suze kad je videla šta su joj priredili za rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    27. februar 2021 | 14:09

    Знамо... гледали смо филм.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA