≫ 

Ponavlja se istraga protiv Žerara Depardjea zbog navodnog silovanja skoro 50 godina mlađe devojke

Slavni glumac je 2018. godine optužen za silovanje, ali nije bilo dovoljno dokaza protiv njega

  • 1
Gerard Depardieu, Žerar Depardje Žerar Depardje / Foto: Guliver/Andreas Rentz/Getty Images

Istraga o silovanju protiv francuskog glumca Žerara Depardjea (71) biće ponovljena nakon što je navodna žrtva silovanja podnela žalbu, jer su prethodni tužioci odbacili slučaj zbog nedostatka dokaza.

Navodna žrtva, glumica koja je u dvadesetim godinama, je rekla da ju je slavni glumac silovao i vređao 2018. godine u njegovom domu u Parizu.

Nakon što je prijavila proslavljenog glumca, koji ima 71 godinu i negira bilo kakav prekršaj, tužioci na jugu zemlje u Provansi, su pokrenuli preliminarnu istragu, koju su zatim prosledili kolegama u Parizu.

Ekipa istražitelja iz Pariza su nakon devet meseci rekli da nisu uspeli da prikupe dovoljno dokaza za pokretanje formalnih optužbi. Glumica je kasnije dopunila svoje tvrdnje, pa će sada ceo slučaj u svoje ruke preuzeti istražni sudija.

Izvor je rekao da je odluka formalno doneta, a to je potvrdio i izvor iz pravosuđa.

Gerard Depardieu, Žerar Depardje Žerar Depardje; Foto: Profimedia/Balkis Press/ABACA/Abaca Press

Depardijeov advokat Herve Temim rekao je da nije bio obavešten o ponovnom otvaranju slučaja, ali je rekao da to nije ništa čudno, jer je to automatska odluka da sve preuzme istražni sudija.

Depardje je ogromna zvezda u svojoj domovini, a 2013. godine je stekao i rusko državljanstvo, kao znak protesta protiv francuske vlade koja je predložila dodatno povećanje poreza za bogate.

Podsetimo, Depardje je u petak, 4. septembra 2020, prešao u pravoslavlje i krstio se u ruskoj Crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu.

Krštenje se dogodilo u prisustvu uskog kruga sastavljenog od tridesetak ljudi. Kao i obično, Žerar Depardje je uneo svoj lični dodir unoseći malo više života nego obično tokom ove verske ceremonije, "živahnim i ponekad hirovitim gestovima, neobičnim u pravoslavnoj ceremoniji".

Depardje je svojevremeno izjavio da i dalje bezuslovno voli svoju zemlju, ali ne može da porekne da je u Francuskoj "sve loše" i da su ljudi tamo manje srećni nego u Rusiji. Govorio je i da je spreman da umre za Rusiju.

Video: Ana Mihajlovski: Moja sestra je dobro, sa mužem je na salašu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA