Lažnim dokumentima je naterali da priča! Pokrenuta istraga zbog Dajaninog intervjua od pre 25 godina

Voditelj Martin Bašir pokazao je Dajani dokumenta koji dokazuju kako je osoblje kraljevske porodice medijima prodavalo informacije o njoj, a ta dokumenta je Bašir falsifikovao

  • 0
Princeza Dajana Princeza Dajana, Foto: Profimedia

Na BBC-u se trenutno sprovodi velika istraga zbog intervjua koji je pokojna princeza Dajana pre 25 godina dala Martinu Baširu. On je princezu uspeo da nagovori da u intervjuu priča o svom braku s princom Čarlsom i ona je tada prvi put ispričala svoju stranu priče o njihovom braku.

Sada se saznalo kako je 57-godišnji Bašir navodno lagao i poslužio se nekim prevarama kako bi princezu nagovorio na intervju.

Naime, pokazao je princezi dokumenta koja su potvrdila kako su neki članovi osoblja kraljevske porodice prodavali informacije medijima, te je imao dokaze poput bankovnih računa tih osoba koje su dokazivale da su dobili popriličnu svotu novca za prodaju informacija, navodi večernji.hr.

Princeza je pristala na intervju i uzdrmala je kraljevsku porodicu, a pogotovo kraljicu Elizabetu koja je nakon njenih izjava o odnosu princa Čarlsa i Kamil Parker tražila od Dajane i Čarlsa da i službeno predaju papire za razvod braka.

BBC je pokrenuo istragu protiv Bašira i grafičkog dizajnera Meta Vislera, koji je navodno na Baširov zahtev napravio lažne bankovne izvode koji su pokazani princezi u intervjuu.

Prva istraga pokrenuta je ubrzo nakon objave intervjua i tada je sva krivica spala na Vislerova leđa i on je rekao kako nije imao pojma da će ta dokumenta voditelj koristiti u intervjuu.

Sada je opet pokrenuta istraga kojom se pokušava utvrditi šta se tačno dogodilo ,ali rezultat istrage neće biti skoro gotov jer je Bašir u bolnici zbog problema sa srcem, a oporavak mu je otežan je je bio zaražen i koronom. Princeza Dajana kasnije se pokajala što je dala intervju jer je princ Vilijam zbog toga imao problema u školi i deca su mu se rugala i bio je jako ljut na majku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA