≫ 

"Više nisam Elen Pejdž. Zovem se Eliot, transrodna sam osoba": Istorijska ispovest poznatog glumca

- Volim što sam transrodna osoba. Volim što sam drugačiji. Što se više cenim i prihvatam, to moje srce raste, to sam uspešniji. Svi transrodnim osobama želim da poručim da ih vidim i volim i da ću uraditi sve da ovaj svet promenim na bolje - rekao je on

  • 9
Ellen Page Elen Pejdž; Foto: Profimedia/AFP

Kanadski glumac Eliot Pejdž (33), koji se proslavio ulogama u filmovima "Juno" iz 2007. godine i "Početak" iz 2010. kao i po ulozi u Netfliksovoj seriji "The Umbrella Academy", je u utorak objavio svojim obožavateljima na društvenim mrežama da je transrodna nebinarna osoba, prenose strani mediji.

On se oglasio na društvenim mrežama na kojima se predstavljao kao Elen Pejdž, pa je napisao:

- Pozdrav, prijatelji. Želim s vama da podelim da sam transrodna osoba, da koristim zamenice "on" i "oni" i da se zovem Eliot - rekao je on.

- Srećan sam jer ovo pišem. Jer sam tu. Jer sam stigao do ovog trenutka u svom životu. Zahvalan sam svima koji su me podržavali na ovom putu. Ne mogu vam reći koliko je čudesno kada sebe volite dovoljno da se prepustite svom autentičnom biću. Zajednica transrodnih osoba beskrajno me inspiriše. Hvala vam na hrabrosti, velikodušnosti i nastojanju da svet učinite otvorenim i saosećajnim mestom. Podupiraću vas koliko god mogu i nastaviću da se trudim da stvorimo jednako društvo puno ljubavi - dodao je on.

- Molim vas za strpljenje. Moja sreća je stvarna, ali krhka. Uprkos sreći koju osećam i privilegijama koje uživam, svejedno se bojim. Bojim se nasrtljivosti, mržnje, "šala" i nasilja. Ne želim da govorim negativno, ali želim da vam dam kompletnu sliku - dodao je Pejdž.

On je zatim istakao da su transtrodne osobe veoma diskriminisane u Americi i da je ove godine ubijeno 40 transrodnih osoba, najviše Afroamerikanki i Latinoamerikanki.

On želi da se suprotstavi političarima koji kriminalizuju zdravstvena pitanja transrodnih osoba, a zatim je rekao:

- Imati krvi na rukama. Besno udarate po zajednici čijih je 40 posto odraslih pripadnika pokušalo da izvrši samoubistvo. Sad je bilo dosta. Nanosite bol ljudima. Ja sam jedna od tih osoba i neću to trpeti i ćutati - rekao je glumac Eliot.

- Volim što sam transrodna osoba. Volim što sam drugačiji. Što se više cenim i prihvatam, to moje srce raste, to sam uspešniji. Svi transrodnim osobama želim da poručim da ih vidim i volim i da ću uraditi sve da ovaj svet promenim na bolje - rekao je on.

Pejdž se probio ulogom u filmu "Hard Candy", a nominaciju za Oskara dobio je za film "Juno", a igrao je i ulogu superjunakinje Kiti Prajd u serijalu "X men".

Pre 6 godina Eliot je na Dan zaljubljenih priznao da je homoseksualac, a u poslednjih 10 godina se zalaže za prava LGBT osoba. Od 2018. godine je u srećnom braku sa plesačicom Emom Portner (26).

Video: Ispovest transpolitičarke iz Novog Sada: Preko nedelje sam muškarac, vikendima u Beogradu - Violeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    2. decembar 2020 | 10:53

    Са запада само болест вреба...

  • JA

    2. decembar 2020 | 10:50

    Ovo danas malo po malo, pa neko menja pol, ili ceka da promeni, kao neka deca poznatih Holivudskih glumaca takodje, no comment.

  • sale

    2. decembar 2020 | 12:26

    Kako samo izmisljaju gluposti da nepoveruje covek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA