≫ 

Raskrinkana "Kraljica prevara" koja je nasamarila pola Holivuda: Njen identitet sve zapanjio!

Optužnica protiv "Holivudske kraljice prevara" uključuje prevare putem mrežnog transfera novca i krađe identiteta

  • 2
Wendi Deng

Vendi Deng jedna je od žrtava, a prevarant se predstavljao kao ona, Foto: Profimedia

Indonežanin Hargobind Tahilramani (41) koji je godinama uspešno glumio holivudske producente i izvlačio novac iz naivnih žrtava napokon je uhvaćen.

On je lociran u Velikoj Britaniji i uhvaćen po američkoj poternici i uskoro će biti izručen SAD-u, gde će odgovarati za prevare o kojima se već piše knjiga.

Hargobind od 2015 godine od brojnih žrtava na prevaru dobio stotine hiljada dolara, glumeći i oponašajući glasove poznatih producenata, a zbog jedne od najvećih prevara koja je potresla Holivud dobio je nadimak "Holivudska kraljica prevara".

Tahilramani je oponašao žene, pa je policija dugo bila na pogrešnom tragu, a pošle godine je objavljeno da je notorna "kraljica prevara" zapravo muškarac. Među poznatim holivudskim uticajnim osobama čiji je identitet preuzimao tokom godina su direktorka Lukasfilma Kejtlin Kenedi, bivša direktorka Sony filmova Ejmi Paskal i bivša šefica Paramounta Šeri Lansing.

Navodno se ovaj Indonežanin uspešno predstavio i kao Vendi Deng, supruga medijskog mogula Ruperta Murdocha. Tahilramani se uspešno predstavljao i kao veliki broj muških holivudskih producenata.

Tahilramani je u rodnoj Indoneziji imao celi tim pomoćnika. Prvo bi pristupio žrtvi i ponudio joj unosan posao u šoubiznisu. Potom bi žrtva dobila zadatak da otputuje u Indoneziju te tamo odradi istraživačke i pripremne poslove poput traženja i provere lokacija za film, pisanja scenarija i slično.

Kada bi žrtva stigla u Indoneziju, Tahilramani i njegovi pomoćnici na svakom su im koraku izvlačili novac. Na kraju bi se pokazalo da su obećavajući filmski projekti obična fikcija, a sve što su žrtve potrošile bilo je izgubljeno. U slučaju da su žrtve počele sumnjati u priču ili se suprotstavile varalici, Tahilramani bi im pretio, nasiljem i smrću.

Kad je svetom zavladala pandemija koona virusa, morao je da se prilagodi, pa je svojih žrtava tada tražio novac za snimanje edukativnih videa. Njegovim prevarama došao je kraj ovog avgusta.

Hollywood Reporter objavio je informaciju da je uhapšrn prethodnog dana, 4. decembra, u Mančesteru, a i prošlog meseca varao je žrtve da mu pošalju novac.

Optužnica protiv njega uključuje prevare putem mrežnog transfera novca i krađe identiteta. Izdavačka kuća HarperCollins već je osigurao prava na knjigu o "Holivudskoj kraljici prevara".

Video: Ove poznate dame prevarile su svoje moćne muževe

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    5. decembar 2020 | 11:44

    Ima kefalo...

  • Dejan

    5. decembar 2020 | 23:37

    Har ih poharao ...... kad daju lovu tako preko telefonskog poziva i treba da ih ošiša taj Robin Hud :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA