≫ 

Od Kristijana Bejla, Mekonahija, pa do Hoakina Finiksa: Glumci koji su drastično smršali za ulogu

Spisak holivudskih glumaca koji su se za potrebe uloga menjali do neprepoznatljivosti

  • 1
Hoakin Finiks, Kristijan Bejl, Metju Mekonahi

Metju Mekonahi, Kristijan Bejl i Hoakin Finiks; Foto: Profimedia

Holivudske zvezde se često transformišu za potrebe uloge u filmu, ali ovo su najekstremniji primeri glumaca koji su svoje telo menjali do neprepoznatljivosti.

Naime, mnogi slavni glumci su se znatno ugojili ili smršali za potrebe filma, a ovo je lista najluđih transformacija.

Kristijan Bejl 

Legendarni glumac i još veći čovek je najpravio najprimetniju transformaciju u filmovima, pa je tako 2004. godine u filmu "The Machinist" izgledao jezivo mršavo i anoreksično, a već za šest meseci je morao da vrati staru kilažu i da bude veoma izdefinisan za ulogu Brusa Vejna u filmu "Betmen: Početak".

Bejl je poznat po tome što se ekstremno uživi u likove koje glumi, pa su ga navodno producenti filma "The Machinist" zamolili da prestane da gubi težinu jer bi to moglo da ima vrlo ozbiljne posledice za njegovo zdravlje, tj. doslovno bi završio u bolnici nakon što je skinuo 28 kilograma.

Njegova se dijeta, da bi postigao jezivu mršavost, sastojala od toga da u danu pojede jabuku i popije jednu kafu, uz povremeni viski i mnogo cigareta.

Drastični gubitak kilograma uticao je na njegovo fizičko zdravlje - na primer, počeo je da gubi elastičnost u mišićima jer više nije bilo masnoće u telu koje bi mogao da izgubi; a priznao je i kako je postao depresivan.

Nakon tog filma imao je pola godine da se ugoji 30 kilograma visokoproteinskom dijetom i napornim vežbanjem. I tu su morali da ga zaustave - režiser mu je rekao da je preterao s nabijanjem mišićne mase i da skine barem desetak kilograma pre početka snimanja.

Za film - "Američka prevara" je ponovo morao da nabaci kilograme, i to 20.

- Jeo sam mnogo krofni, čizburgera i, zapravo, svega što sam mogao - napomenuo je glumac u jednom intervjuu. --- Ne mogu to više da radim, zaista ne mogu. Smrt me je gledala ravno u oči - rekao je Bejl nakon uloga u kojima je ekstremno menjao izgled.

Džordž Kluni

Američki šmeker Džordž Kluni je nedavno završio u bolnici zbog jakih bolova u stomaku, samo par dana pre nego što je trebalo za počne da snima film.

Naime, glumac je primljen u bolnicu sa pankreatitisom - upalom gušterače, koja može biti opasna po život, a do tog stanja je došlo nakon što je držao rigoroznu dijetu.

Glumac je zbog predstojećeg snimanja filma "The Midnight Sky" izgubio 13 kilograma, pa je zapao u teško zdravstveno stanje.

- Mislim da sam se previše trudio da brzo smršam i verovatno se nisam dobro brinuo o sebi - rekao je Kluni.

Metju Mekonahi

Čuveni šmeker Metju Mekonahi je takođe menjao svoje telo zbog uloge, a za ulogu u filmu "Dallas Buyers Club" je znatno smršao, pa je i nagrađen Oskarom.

Naime, glumac je za vreme snimanja imao samo 60 kilograma, ali se nakon velikog uspeha dobro osećao. 

Hoakin Finiks

Slavni glumac je prošle godine dobio Oskara za glavnu ulogu u filmu "Džoker" i imao je posebne pripreme pre snimanja. Poznato je kako je morao mnogo da smrša, a iako on tvrdi da to "nije bilo toliko mnogo", otkriveno je kako se radilo o skoro 24 kilograma!

En Hatavej

Poznata glumica je za ulogu Fantine u "Jadnicima" izgubila 11 kilograma za samo dve nedelje.

Pre snimanja izgubila je četiri kilograma drastičnim postom, a zatim je u toku snimanja gubila težinu dijetom koju je nazvala "skoro izgladnjivanjem". Svaki je dan jela jednu porciju zobenih pahuljica na dan ili je samo jela zelenu salatu - bez začina.

- Morala sam da izgledam kao da sam na samrti - rekla je Hatavej koja je glumila ženu koja u filmu umire od tuberkuloze.

- Bila je toliko mršava i krhka da je slomila ruku kad je pala s bicikla - priseća se njena koleginica u filmu Izabel Alen.

Kasnije je priznala kako je mesecima bila u depresiji, što je bilo vidljivo kad je primila svog Oskara.

- Nisam znala ništa o ishrani. Iscrpljivala sam svoje telo i moj je mozak jedno vreme morao da podnese teret takvog procesa. Bila sam potpuno izgubljena i teskobna. Taj gubitak težine nije dugoročno bio dobar za moje zdravlje i trebalo mi je stvarno dugo da se oporavim od toga. Baš sam bila loše. Tek sam navršila 30 godina. Udala sam se. Nisam mogla da uživam u uspehu ni jednog trenutka - istakla je Hatavej.

Natali Portman

Kroz slično je prošla i Natali Portman za ulogu balerine u "Crnom labudu". Izgubila je desetak kilograma, jela je bademe i šargarepe po ceo dan, a trenirala je osam sati dnevno.

- Nekih večeri sam zaista mislila da ću da umrem. To je bilo prvi put da sam shvatila da te neka uloga može toliko ubiti i pala sam u depresiju - rekla je glumica.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravlje nema cenu

    22. decembar 2020 | 14:32

    Opasno je poigravati se sa kilazom. Uloga i Oskar se mogu platiti glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA