Popularni glumac promenio je prezime, ženio se četiri puta, a poznat je po kupovini bizarnih stvari

Nikolas Kejdž, čije je pravo ime Nikolas Kopola, je rođak slavnog reditelja Fransisa Forda Kopole

  • 0
Nikolas Kejdž Nikolas Kejdž; Foto: Profimedia

Američki glumac Nikolas Kejdž (57) je jedno od najupečatljivijih lica Holivuda, a dobitnik je i brojnih filmskih nagrada među kojima su Oskar, Zlatni globus i SAGA, no detalje o njegovom privatnom životu i odrastanju retko ko zna.

Naime, Nikolas Kejdž, čije je pravo ime Nikolas Kopola, je rođak slavnog reditelja Fransisa Forda Kopole i glumice Talije Šire. Njegova braća Mark i Kristofer su takođe u zabavnoj industriji - jedan je radijski voditelj u Njujorku, dok je drugi filmski reditelj.

Kejdž je nekoliko puta govorio o toem da je još od malih nogu hteo da postane glumac jer je "hteo da bude Džejms Din".

- Kada sam ga video prvi put na televiziji, znao sam čime želim da se bavim. Nikada me ništa nije oduševilo kao njegova gluma - rekao je Kejdž u jednom intervjuu.

Kada je imao 15 godina, uspeo je da ubedi Kopolu da mu pruži priliku da se pojavi na velikom platnu. Iako je Kopola već tada radio s Marlonom Brandom, Al Paćinom i Robertom De Nirom i oklevao je u vezi svog nećaka, dao mu je priliku.

Nikolas je odmah promenio prezime kako bi izbegao nepotizam zbog svoj ujaka. Početkom 80-ih je dobio nekoliko manjih uloga, a pojavljivao se i u Kopolinim filmovima.

"Opčinjena mesecom", "Napuštajući Las Vegas", "Nacionalno blago" i "Hrid" samo su neki od njegovih filmskih uspeha.

Inače, Kejdž je poznat po opsesiji prema kupovini bizarnih i ekstravagantnih stvari.

Velik deo novca potrošio je na kupovinu kuća širom sveta. Glumac je u jednom trenutkuposedovao čak 15 kuća, uključujući dvorce u Nemačkoj i Engleskoj, ali zbog te kupovine je sada dužan poreskoj 6,3 miliona dolara. Kejdž je kupio i pusta ostrva na Bahamima, a veliki je zaljubljenik u automobile, pa je tako u jednom trenutku bio vlasnik čak devet Rols Rojs automobila i Lamborginija vrednog 450 hiljada dolara.

Ono što je još bizarnije, glumac je kupio hobotnicu vrednu 150 hiljada dolara za koju je tvrdio da mu je pomogla u glumi, lobanju dinosaurusa staru 70 miliona godina i vrednu 276 miliona dolara, grobnicu visoku 2,75 metara u obliku piramide u kojoj želi da bude pokopan, a tu je i kolekcija smanjenih pigmejskih glava.

Ne zaboravimo na jahte, motore i privatni avion koji poseduje.

Filmski hitovi kao što su ''Nacionalno blago'' i ''Ghost Rider'' pomogli su mu da zaradi150 miliona dolara, ali zbog njegove ekscentričnosti ta cifra sada iznosi ''samo'' 25 miliona dolara.

Glumac se u martu 2019. godine oženio šminkerkom Erikom Koike (37) u Las Vegasu, a zatražio je razvod nakon samo četiri dana. Supružnici su se razveli dva meseca kasnije.

Kejdž ima još jedan kratak brak iza sebe s kantautorkom Lisom Mari Prisli (52), ćerkom Elvisa Prislija. Venčali su se 2002. i razveli nakon dva meseca. Kejdž je bio u braku i s kolegicama Alis Kim (36) i Patricijom Arket (51).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA