≫ 

Misterija smrti legende: Elvis Prisli nije umro od droge, ubila ga je povreda glave stara 10 godina?

Otkrivena još jedna teorija o tome kako je umro kralj roka

  • 6
Elvis Presley Elvis Prisli Elvis Prisli; Foto: Profimedia/SNAP/Profimedia

Legendarni muzičar Elvis Prisli (1935-1977) je umro 16. avgusta 1977. godine u Tenesiju, a istog dana je izvršena obdukcija njegovog tela.

Njegova porodica je odmah zapečatila izveštaj na 50 godina, što je izazvalo mnogo spekulacija o tome kako je umro, a sada je otkrivena još jedna nova teorija. 

Dan Varlik, glavni istražitelj države Tenesi, je prisustvovao obdukciji i rekao da je Elvis umro dok je pokušavao da ode u toalet.

- Prislijev hronični zatvor je rezultat dugogodišnje zloupotrebe lekova na recept i visokog holesterola i to je dovelo do onog što je poznato kao Valsalvin manevar. Jednostavno rečeno, napor prilikom pokušaja defekacije stisnuo je pevačevu trbušnu aortu, zatvarajući njegovo srce - rekao je on.

Drugi su tvrdili da je umro od predoziranja drogom, ali kada je istraga ponovo otvorena 1994. godine, mrtvozornik Džozef Dejvis se nije složio sa tim.

- Položaj Tela Elvisa Prislija bio je takav da se vidi da je umro u trenutku. Pao je napred na tepih, stražnjim delom ka plafonu i bio je mrtav dok je padao na pod. Da se ​​radilo o predoziranju drogom, ne bi odmah umro i dovukao bi se do vrata tražeći pomoć. Potrebni su sati da umre od droge -rekao je Džozef.

Rezultati obdukcije trebalo bi da budu otključani 2027. godine, ali do tada je najveći uvid u misterioznu smrt Elvisa Prislija dobio istaknuti kalifornijski lekar Forest Tenant.

Za gospodina Tenanta, jedan od glavnih nagoveštaja smrti bilo je propadanje Elvisovog tela koje je počelo 10 godina ranije.

Elvis se u prošlosti žalio na vrtoglavicu, bolove u leđima i nesanicu, infekcije očiju i glavobolje, a 1973. godine hitno je prebačen u bolnicu u polu-komi i utvrđeno je da pati od žutice, jakog respiratornog poremećaja, izrazitog otoka lica, otečenog stomaka, zatvora, čira na želucu, krvarenja i hepatitisa.

Forest veruje da je sve proizašlo iz ozbiljne povrede glave koju je zadobio 1967. godine i koja je pokrenula progresivni autoimuni inflamatorni poremećaj.

Elvis se spotakao o televizijski kabl u hotelskoj sobi i udario glavu o kadu, a povreda je bila toliko teška da je prouzrokovala pomeranje moždanog tkiva i to je navodno izazvalo niz poremećaja u njegovom telu koje su dovele do smrti kralja roka.

Video: Vladimir Vuletić i lažni Elvis Prisli pevaju Sinatru

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. januar 2021 | 08:45

    Kada neko umre od droge, rodbina i prijatelji uvek traže neke druge uzroke jer neće da prihvate da je ta osoba bila zavisnik i da mu je to došlo glave.. . Jedan moj školski drug pre 10 godina predozirao se i umro ali roditelji i dan danas neće da priznaju da je od droge umro i ako cela okolina to zna.

  • Čiča

    16. januar 2021 | 09:42

    Ubila ga korona.

  • No Name

    16. januar 2021 | 10:38

    Veću glupost do sada nisam pročitao. Nađem je u kadi predoziran drogom o čemu postoje i fotografije. Čemu sada ovo izmišljanje? Svi su znali da je bio zavisnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA