Preminuo muzički producent Fil Spektor: Služio je kaznu zatvora zbog ubistva glumice

Spektor je imao 81 godinu

  • 0
Phil Spector

Fil Spektor Foto: Tanjug/AP

Američki muzički producent Fil Spektor preminuo je u 81 godini, dok je služio kaznu zatvora zbog ubistva glumice Lane Klarkson, koje se desilo 2003. godine.

- Zatvorenik Kalifornijske zdravstvene ustanove Fil Spektor proglašen je mrtvim prirodnom smrću u 18:35. u subotu, 16. januara 2021, u spoljnoj bolnici. Njegov zvanični uzrok smrti utvrdiće medicinski ispitivač u šerifu okruga San Joakuin - stoji u saopštenju.

Spektor je imao uspešnu muzičku karijeru, a producirao je 20 top 40 hitova u periodu od 1961. do 1965. godine. Svojim radom uticao je na mnoge muzičke zvezde, od članove grupe "The Beach Boys" do Brusa Springstina.

Sarađivao je sa "Bitlsima", grupom "The Righteous Brothers", Ajkom i Tinom Tarner.

Njegov život, kako navode strani mediji, krenuo je stranputicom zbog zavisnosti od droge i alkohola. Povukao se sa muzičke scene tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka.

2003. godine, glumica Lana Klarkson je pronađena mrtva u njegovoj kući u Alhambi, u Kaliforniji.

Spektor je tvrdio da se pucnjava desila kada je Klarksonova navodno poljubila pištolj, ali četiri žene koje su svedočile na sude tvrdile su da im je Spektor pretio pištoljem u prošlosti.

Na kraju, muzički producent je 2009. godine osuđen za drugostepeno ubistvo i kažnjen je sa 19 godina zatvora.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA