Džej Zi uložio 10.000.000 dolara u legalnu proizvodnju marihuane

Slavni reper je osnovao investicioni fond s 10 miliona dolara kako bi podržao mala preduzeća koja se bave proizvodnjom marihuane

  • 2
Džej Zi, Bijonse Džej Zi i Bijonse; Foto: Profimedia/PA Images

Američki reper i producent Džej Zi (51), suprug pevačke dive Bijonse (39), osnovao je investicioni fond s 10 miliona dolara kako bi podržao mala preduzeća u vlasništvu Afroamerikanaca koja se bave marihuanom.

Naime, slavni reper želi da bude predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Američkim, a u decembru 2020. godine je otkupio platformu za legalnu prodaju marihuane potrošačima u Kaliforniji i firmu koja se bavi prodizvodnjom marihuane pod nazivom "Left Coast".

- S početnih 10 miliona dolara i uz godišnje ulaganje od barem 2 posto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vođstva i radne snage - piše u saopštenju matične kompanije "Parent" čiji je glavni vizionar upravo Džej Zi.

"Parent Company  je prošle nedelje izlistana na kanadskoj berzi "NEO Exchange".

Pevačica Rijana, poreklom sa Barbadosa, je među njenim investitorima. Firma se obvezuje da će svake godine 2 posto svoje dobiti ulagati u novi "Investicioni fond za socijalnu jednakost" koji je osnovao reper.

Firma sa sedištem u San Hoseu u Kaliforniji, u 2020. godini je imala promet od 185 miliona dolara na tržištu marihuane, koje se ukupno procenjuje na 7,5 milijardi dolara samo u Kaliforniji, s obzirom da je u toj državi konzumacija marihuane dopuštena za rekreativnu upotrebu.

To je slučaj i u drugih petnaest američkih država, ali Kalifornija prednjači i po zaradi i po konzumaciji marihuane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko zna zna

    22. januar 2021 | 17:05

    legalno je u mnogim americkim saveznim drzavama. isto tako treba da znate da po federalnim zakonima nije legalno,sto znaci da jos uvek senat i kongres nisu doneli zakon da je legalno.sto isto tako znaci da federalne vlasti tj.drzava amerika moze koliko sutra da zatvori sve.

  • Mile

    22. januar 2021 | 15:51

    Eee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA