≫ 

Ovo su žene i devojke najbogatijih muškaraca na svetu: Mnoge su školovane, a neke su "samo prelepe"

Njih ljube milijarderi

  • 1
Miljarderi, parovi

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Najbogatiji muškarci na svetu uz sebe imaju pametne, zgodne i prilično jednostavne i normalne supruge, a evo čime se one bave.

Prisila Čen i Mark Zukerberg

Prisila je supruga osnivača Fejsbuka, Marka Zukerberga. Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gde su zajedno studirali. Zakerberg je po njenim rečima bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao "da bi radije bio s njom na sastanku nego davao ispite".

Venčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Prisila je po zanimanju pedijatar, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug su donirali preko 1,6 milijardi dolara raznim humanitarnim organizacijama koje se bave obrazovanjem, naukom i brigom za zdravlje dece širom sveta.

Loren Pauel Džobs i Stiv Džobs

Loren Pauel Džobs, udovica Stiva Džobsa, je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć migrantima i socijalnoj pravdi i zaštiti okoline. Posebno brine za decu koja iz financijskih razloga ne mogu da priušte fakultet. Stiv i ona su se upoznali pre 30 godina i imaju troje dece. Godine 2012. Stiv je preminuo od raka gušterače.

Lusi Sautvort i Lari Pejdž

Lusi je žena suosnivača "Gugla" Larija Pejdža. Doktorirala je na Stenfordu. Jedno vreme je radila sa suprugom u Guglu, ali sada kod kuće brine za njihovo dvoje dece.

Iako rado izlazi, a na venčanju nje i Larija je bilo 600 zvanica na privatnom ostrvu, o njoj se zapravo puno ne zna, sem da dosta novca ulažu u humanitarni rad.

Talula Rajli i Ilon Mask 

Britanska glumica je "malo da", "malo ne" žena Ilona Maska. Njih dvoje su se venčali i rastali već dva puta. Upoznali su se 2008. godine u Londonu i venčali u Škotskoj dve godine kasnije. Nakon dve godine braka su se rastali, ali su se ponovo venčali 2013. godine.

Godinu i po dana kasnije, Mask je ponovo zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. razvod je okončan. On je sada u vezi sa kanadskom pevačicom Grajms, s kojom je nedavno dobio dete, a pre mesec dana proglašen je i najbogatijim čovekom na svetu.

Ana Vojčicki i Sergej Brin 

Ana je supruga još jednog suosnivača Gugla Sergeja Brina. Završila je biologiju i genetiku na Stanfordu. Ima svoju firmu i bavi se humanitarnim radom. Razveli su se 2015. godine kada je otkrila da je već dve godine vara s jednom od zaposlenih u kompaniji.

Fabijana Flosi i Berni Eklston

Fabijana Flosi (44) udata je za Bernija Eklstona (90). Venčali su se 2012. godine i o njoj se zapravo ne zna puno. Za sada deluje da su u srećnom braku, a nedavno su dobili zajedničko dete, u trenutku kada je Berni imao 89 godina.

Daša Žukova i Roman Abramovič

Daša Žukova je bvša žena Romana Abramoviča. Negovo bogatstvo se procenjuje na između 12 i 16 milijardi dolara.

Urednica je modnog časopisa i podržava umetnost. S Abramovićem je bila u vezi od 2006. godine i imaju dvoje zajedničke dece. Rastavila ih je njegova opsednutost poslom i fudbalskim klubom "Čelzi", kog je 2003. godine kupio za 140 miliona funti.

Razveli su se 2017. godine u Rusiji, a Abramovič je svojoj bivšoj supruzi platio čak 150 miliona funti, što je jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada. Godine 2020. se udala za milionera Stavrosa Niarkosa.

Mekenzi i Džef Bezos

Mekenzi Bezos je aktivistkinja i spisateljica, a bila je udata za Džefa Bezosa, osnivača Amazona, koji je "težak" 184 milijardi dolara. Zalaže se za prava istospolnih parova, a napisala je i dve knjige. Venčali su se 1993.godine i zajedno imaju dvoje dece, a njihov nedavni razvod bio je najskuplji u istoriji, a Mekenzi sada na svom računu ima 57 milijardi dolara.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA