≫ 

Otac ju je maltretirao, dečko tukao, radila je i na ulici: Trnovit put do slave velike zvezde Rijane

- Moj otac pripada generaciji 60-ih koja je droge i alkohol uzimala svakodnevno - rekla je pevačica

  • 5
Rijana Foto: Profimedia
Rijana Rijana, Foto: Profimedia

Robin Fenti (33), poznatija kao Rijana, danas je jedna od najpoznatijih i najuticajnijih žena u muzičkom svetu. Ipak, put do uspeha nije bio lagan. 

Rijana od ranog detinjstva do danas ima problematičan odnos sa ocem, koji se bori sa zavisnošću od droge i alkohola.

- Moj otac pripada generaciji 60-ih koja je droge i alkohol uzimala svakodnevno. Drogiranje mu se otelo kontroli. Strašno sam se ljutila na njega. Nijedno dete ne bi trebalo proći kroz šta sam ja prošla - rekla je Rijana pre desetak godina.

Rijana i njen otac nikad nisu bili u preterano dobrim odnosima, a sve se pogoršalo nakon što je Ronald u medijima govorio o incidentu kad je pevačicu u februaru 2009. godine pretukao tadašnji dečko Kris Braun. Iste godine njen otac pijan je demolirao autobus s kojim je pevačica bila na turneji.

Pevačica mu je ponovno sve oprostila, te ga obasipala skupocenim darovima. Bivši zavisnik tada je izjavio da je znao kako s Rijanom više nikada neće imati dobar odnos, ali da mu je drago što su opet prijatelji. 

Nakon razvoda situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su ju svakodnevno zlostavljali te zadirkivali zbog siromaštva. Nije dugo vremena trebalo da se Rijana okrene nasilju.

Sa 15 godina prijatelj ju je nagovorio da se prijavi na školski izbor za Mis. Manekenski hod nije naučila u nekakvoj modnoj školi već u vojsci, gde je svakodnevno vežbala da hoda sa knjigama na glavi. Tada je bio i njen prvi javni nastup gde je pokazala vokalne sposobnosti. Pred celom školom zapevala je pesmu "Hero" koju u originalnoj verziji izvodi Maraja Keri. I trud se isplatio. Rijana je pobedila i shvatila da se želi da se bavi pevanjem.

Zbog odlaska na gaže s tadašnjim bendom, Rijana nije završila srednju školu, a kako bi zaradila nešto novca prodavala je odeću na ulici. No, sreća joj se ubrzo nasmešila. Njen talent prepoznao je i američki muizčki producent Evan Rodžers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pesme "Pon de Replay". Snimak je došao i do planetarno popularnog Džej Zija, a pevačica je potom potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom.

Stvari su brzo počele da se menjaju. Izdala je album "Music of the Sun" koji se našao na vrhu top liste Billboard 200 na kojoj su najprodavaniji muzički albumi.

Već 2009. izašao je njen četvrti album "Rated R" na kojem su neki od njenih najvećih hitova kao što su "Russian roulette", "Hard", "Rude boy"... Iduće godine snimila je hit s Eminemom pod nazivom "Love the way you lie".

S više od 200 miliona prodatih albuma širom sveta, Rijana je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih pevačica svih vremena.

Nasilje u vezi

Ni njen ljubavni život nije mogao da prođe bez drame. Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s muzičarem Drejkom, a pre njega ljubila je Krisa Brauna.

Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u muzičara zaljubila na prvi pogled. Rijana i Braun u februaru sledeće godine su se posvađali, te se i fizički obračunali.

Zbog napada je protiv Krisa podignuta optužnica, a svetom su kružile fotografije Ririnog lica punog masnica. Pevač je dobio zabranu prilaska i pet godina uslovne kazne.

Pokrenula biznis

Pre tri godine stvorila je marku donjeg veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do tada bilo usmereno gotovo isključivo mršavicama.

Pevačica je inače velika zagovornica inkluzivnosti i promocije različitih tipova lepote, a svojim primerom pokušava da pokaže ženama da se mogu dobro osećati u svojoj koži bez obzira na to koliko teže. 

Njena linija donjeg veša u prvoj godini zaradila je neverovatnih 72 miliona dolara, a cene proizvoda su pristupačne, čak i za "prosečni" džep.

Video: Ove Rijanine snimke muškarci gledaju iznova i iznova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    21. februar 2021 | 11:37

    A da finansira sve studente sa njenog ostrva Barbados i još dva ostrva pored, to niste naveli. Sva deca koja žele obrazovanje bilo gde u svetu Rijana finansira preko svoje humanitarne organizacije. To je velika stvar za njen narod i kulturu

  • Boki

    21. februar 2021 | 10:40

    Prava zvezda

  • Baba

    21. februar 2021 | 19:32

    Najseksipipnija zena na svetu.Svaka cast i lepa i pametna i dobra a tako malo godina.Respekt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA