Britanski tabloid mora da plati Megan Markl 450.000 funti, 300.000 manje od cifre koju je tražila

Advokat vojvotkinje od Saseksa, Ian Mil, tražio je 750.000 funti

  • 0
Meghan Markle Megan Markl Megan Markl; Foto: Tanjug/AP

Urednik časopisa "Mail on Sunday", britanskog tabloida koji je narušio privatnost Megan Markl, (39) kada je objavio njeno pismo upućeno ocu, mora da joj isplati 450.000 funti za troškove sudskog postupka, nakon što je Megan nedavno dobila spor.

Na ročištu održanom u utorak putem video konferencije, sudija Mark Varbi naložio je grupi "Associated Newspapers" da izvrši uplatu u iznosu od 450.000 funti za pokrivanje sudskih troškova. Advokat vojvotkinje od Saseksa, Ian Mil, tražio je 750.000 funti.

Advokati novina rekli su da nameravaju da ulože žalbu na presudu, a advokati bivše glumice zatražili su da se, nakon presude izrečene prošlog meseca na naslovnici novina objavi javno izvinjenje.

Bivša američka glumica tužila je "Associated Newspapers", koji izdaje "Mail Online", "Daily Mail" i njegovu nedeljnu verziju "Mail on Sunday", za kršenje privatnosti izdavanjem delova rukom pisanog pisma koje je u avgustu 2018. godine uputila ocu Tomasu Marklu (76), s kojim je u lošim odnosima. Tabloid je pismo objavio 2019. godine.

Pismo je napisala nekoliko meseci nakon venčanja s Harijem, na koje njen otac nije došao zbog zdravstvenih problema. U pismu je od oca zatražila da medijima prestane da govori laži da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno raskinuli vezu.

U nedelju 7. marta ove godine u Americi će se emitovati intervju princa Harija i njegove supruge Megan s voditeljkom Oprom Vinfri (67). To je prvi televizijski intervju koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali medijima otkako su se prošle godine doselili u Kaliforniju.

- Jednostavno mi je laknulo i srećan sam što sam ovde, što pričam s vama i sa suprugom jer ne mogu ni da razmišljam o tome kako je majka prolazila  kroz ovaj proces sama pre toliko godina. Nama je bilo neverovatno teško, ali barem imamo jedno drugo - rekao je Hari u emisiji kod Opre Vinfri.

Pre preseljenja, par se žalio na odnos britanskih tabloida prema Megan, čiji je otac belac, a majka Afroamerikanka, a po njihovim rečima, neki  postupci su eskalirali do nivoa maltretiranja i rasizma.

Bakingemska palata je u februaru objavila da se Hari i Megan više ne mogu vratiti na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske porodice.

- Žalimo zbog odluke vojvode i vojvotkinje, oni će ostati voljeni članovi porodice - navedeno je tada u saopštenju Bakingemske palate uz objašnjenje da će njihovi počasni vojni činovi i počasna pokroviteljstva biti vraćeni kraljici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA