Kako su bogatašica, vlasnik propale picerije, portir i vidovnjakinja skovali ubistvo moćnog Gučija

Patricija Đeđijani je preko vidovnjakinje Pine Aurieme pronašla Benedeta Keraula, vlasnika propale picerije, koji je izvršio atentat na njenog bivšeg supruga

  • 0
Maurizio Gucci, Patrizia Reggiani Patricija Ređijani; Foto: Profimedia/Alamy

Italijanka Patricija Ređijani udala se 1973. godine za Mauricija Gučija (1948-1995), bogatog italijanskog naslednika, a kada ju je ostavio naručila je njegovo ubistvo.

Naime, oni su bili normalan par, dobili su dve ćerke, a nakon 12 godina braka Mauricio je napustio ženu, rekavši joj da ide na poslovni put i nikada se više nije vratio kući.

Mauricio je ubijen 27. marta 1995. godine. Likvidirao ga je plađeni ubica ispred ulaza u njegovu kompaniju, a tek dve godine kasnije se ispostavilo da je nalogodavac bila upravo Patricija, a da joj je pomoglo nekoliko ljudi da sve organizuje. 

Kako je godinama kasnije ispričala, kada je čula da Mauricio planira da oženi Paolu, poželela mu je smrt, ali nije bila u stanu da sama povuče oroz.

- Moj vid nije dobar, a nisam htela da promašim - rekla je tada.

Dok je Mauricio uživao s ljubavnicom, bivša supruga kovala je osvetnički plan.

Vratar zgrade Đuzepe Onorato rekao je da je ugledao Mauricija iza kog se pojavila ruka s pištoljem. Iako je Patricija nakon razvoda izjavila da bi najradije ubila bivšeg muža, nije bilo nikakvih materijalnih dokaza da je povezana s ubistvom.

A onda 1997. godine istražitelji su složili mozaik i otkrili zaveru. Patricija je preko vidovnjakinje Pine Aurieme, koja se motala po visokim društvenim krugovima, pronašla Benedeta Keraula, vlasnika propale picerije, koji je izvršio atentat. 

Za ovaj posao Patricija je Pini Auriemi platila 262.000 funti.

Novac su podelili s vozačem koji je Keraula odvezao s mesta zločina, ali i s Mauricijevim portirom pred čijim se očima dogodilo ubistvo. Ubrzo su se svi posvađali, a vidovnjakinja Pina počela je da ucenjuje Patriciju da joj isplaćuje sve više novca u zamenu za ćutanje.

Na kraju su svi završili na optuženičkoj klupi i dobili dugogodišnje zatvorske kazne za udruživanje u zločinu.

Ubica je dobio doživotni zatvor, Patricija kao naručioc atentata 29 godina, a ništa bolje nije prošla ni vidovnjakinja, koja je osuđena na 25 godina zatvora. Vozač i portir dobili su takođe rigorozne kazne - prvi 29, drugi 26 godina.

Godine 2000. Patriciji su smanjili kaznu na 26 godina, da bi je pustili na slobodu 2016. godine, nakon 18 godina zatvora. Na računu ju je dočekalo oko 16 miliona funti koje nije mogla da troši dok je bila u zatvoru.

Danas italijanska "Crna udovica" živi s papagajem i psom, prilično usamljena. Njene ćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav - zaključila je nedavno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA