Glumac iz "Hitne službe" uhapšen u Hrvatskoj! Protivi se izručenju SAD nakon pronevere 7,2 miliona $

- Bojao sam se da će me administracija novog predsednika Džoa Bajdena progoniti zbog ovog načina poslovanja, a takvo je poslovanje bilo dozvoljeno za vreme administracije Donalda Trampa - rekao je uhapšeni glumac

  • 1
Don Victor Cisternino

Don Viktor Cisternino: Printskrin: Youtube

Američki glumac i producent Don Viktor Cisternino (45) našao se na poternici Interpola jer ga SAD traži zbog milionske prevare s dodelom podrške za zaposlene u kompanijama pogođenih pandemijom.

Glumac je uhapšen u Hrvatskoj.

- Bojao sam se da će me administracija novog predsednika Džoa Bajdena progoniti zbog ovog načina poslovanja, a takvo je poslovanje bilo dozvoljeno za vreme administracije Donalda Trampa. Zbog toga sam nakon izbora u SAD-u odlučio da pobegnem u Evropu i da zatražim azil ili u Rusiji ili u nekoj od drugih država. Tako sam došao i u Hrvatsku, gde sam hteo da tražim politički azil - rekao je u svojoj obrani glumac.

Cisternino je, inače, poznat po epizodnoj ulozi u seriji "Hitna služba". Hrvatska policija uhapsila ga je na osnovu američke međunarodne poternice kad je u nedelju uveče ulazio automobilom iz Slovenije u Hrvatsku.

Određen mu je ekstradicioni pritvor pa je u Remetincu. Proneverio 7.2 miliona dolara.

Cisternina, koji se poslednjih godina preko svoje firme "Magnifi Co" bavio konsultantskim poslom u filmskoj industriji i umetnosti, Kancelarija državnog advokata iz Orlanda na Floridi tereti da je proneverio 7.2 miliona američkih dolara državnog zajma za podršku firmama koje su pogođene pandemijom korona virusa.

Cisternino je na osnovu netačnih podataka uzeo zajam za zaštitu radnih mesta, navodeći da njegova firma ima 422 zaposlenih, dok su zapravo imali samo dvoje - Cisternina i njegovu suprugu.

No, njegova poreska prijava zapela je za oko poreskoj službi jer su svi navodni Cisterninovi radnici plaćali isti porez na dohodak - 3.356 dolara mesečno. Budući da ljudi po pravilu zbog broja dece, nezaposlenih supružnika, invaliditeta ili drugih razloga često imaju različite poreske olakšice, bilo je veoma sumnjivo da čak 400 radnika plaća identičan porez.

Cisternino je, kako se saznaje, rekao da se protivi izručenju u domovinu. To znači da neće biti skraćenoga postupka, nego će se voditi dug ekstradicioni postupak, prenosi "Jutarnji list".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    14. april 2021 | 17:41

    Dobro si se raspitao,gde su kancelarije SAD,u Evropi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA