Oskarovka bila na dejtu s muškarcem osuđenim zbog brutalnog silovanja i ubistva: "Bio je sladak..."

- Bio je strašno sladak, sportista, družio se s mojim prijateljima... Ali naš drugi dejt je bio pomalo čudan... - otkrila je poznata glumica

  • 0
Patricia Arquette Patrisija Arket; Foto: Profimedia/Frazer Harrison / Getty images

Odgovarajući na pitanja obožavatelja na Tviteru, glumica Patrisija Arket (53) otkrila je kako je izašla na sastanak s muškarcem koji je osuđen zbog brutalnog silovanja i ubistva devojke.

Naime, reč je o bivšem profesionalnom skejteru Marku Rogovskom (54), a njegova žrtva zvala se Džesika Bergsten.

- Bio je strašno sladak, sportista, družio se s mojim prijateljima... Ali naš drugi dejt je bio pomalo čudan... Smuvali smo se, ali kad me onako agresivno poljubio, jednostavno me uplašio... - napisala je Arket.

- Na kraju sastanka namerno sam mu dala pogrešan telefonski broj. Godinama kasnije saznala sam da je ubio svoju devojku. Poenta ove priče jeste - uvek verujte svojim instinktima. A ćerka zna da mi prigovori da sam nekad previše zaštitnički nastrojena! - dodala je Patrisija.

Mark je bio popularan 80-ih godina prošlog veka, ali zbog problema s alkoholom karijera mu je krenula nizbrdo. Nakon što je raskinuo s tadašnjom devojkom Brendi Meklejn, koja ga je optužila za porodično nasilje tokom veze, počeo je da preti njoj i njenom novom dečku.

Džesika Bergsten bila je dobra prijateljica njegove devojke. Navodno nije bila u romantičnoj vezi sa skejterom, ali 1991. godine Rogovski ju je poveo u obilazak San Dijega, nakon čega je nestala. Sportista je kasnije priznao da ju je udario u potiljak metalnim predmetom, vezao za krevet, silovao i ubio. Njeno telo zakopao je u pustinji, a kad su ga policajci pronašli, već se raspadalo zbog čega ju je u početku bilo nemoguće identifikovati. Imala je samo 22 godine.

Skejtborder je svoj zločin priznao prijatelju verniku, koji ga je nagovorio da ode u policiju, a Mark je to na kraju i učinio.

Osuđen je na doživotni zatvor s mogućnošću uslovnog otpusta nakon 31 godine. Odbor za uslovni otpuštanje 2019. godine tražio je njegovo puštanje na slobodu, ali guverner Kalifornije Gavin Njusom je odbacio zahtev. Novu molbu za uslovno otpuštanje Rogovski može da preda 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA