Entonija Hopkinsa je druga žena spasila alkoholizma, a treću koja ga čuva i pazi zove "dobra vila"

Entoni Hopkins, koji je sinoć dobio svog drugog Oskara, kaže da je njegova treća supruga Stela njegova dobra vila...

  • 1
Stella Arroyave, Anthony Hopkins

Entoni i Stela; Foto: Profimedia/Timothy Hiatt/Getty images

Lik Hanibala Lektora u filmu "Kad jaganjci utihnu" jedan je od najpoznatijih filmskih likova ikada, a za ovu ulogu glumac Entoni Hopkins (83) dobio je Oskara u 54. godini života. Slavni glumac sinoć je slavio i svog drugog Oskara kog je dobio za ulogu dementnog oca u filmu "Father".

Glumac za bogatom karijerom, ali i ljubavnim životom, nedavno otkrio da mu je treća supruga "dobra vila".

Godine 2002. upoznao je glumicu poreklom iz Kolumbije Stelu Arojave (65), s kojom se oženio već 2003. godine. U međuvremenu i Stela je otkrila da ima talenta za glumu, a uz Hopkinsa se oprobala i kao filmska producentkinja. No pre svega, Entoni kaže da je ona njegova "dobra vila" i da ga čuva i pazi sve vreme:

- Pazi na svaki moj korak. Evo baš jutros u restoranu naslonio sam se na sto i počeo da se ljuljam kad je podviknula: "Daj nemoj to da radiš" - otkrio je Entoni.

- Zašto? - pitao je.

- Zato jer ćeš se pasti i polomiti se - odgovorila je Stela.

- I to je istina, jer često zaboravim da imam 83 godine. Još uvek sam u glavi 45-godišnjak. I dalje sve želim da obavim brzo, čak još uvek hodam brže od većine mojih vršnjaka - rekao je u jednom intervjuu.

Slobodno vreme vole da provode sami, daleko od gužve pa su preselili u Malibu. Rado zovu prijatelje na večeru, ali Stela je ta koja goste bez pardona upozori kad je vreme za spavanje.

Pre nje, bio je dva puta u braku - prvi put sa Petronelom Barker (1966-1972), drugi put sa Dženifer Linton (1973-2002).

U prošlosti je preko Lorensa Oliviera upoznao je tada 23-godišnju glumicu norveških korena Petronelu. Dve godine kasnije Hopkins i Barker su se venčali. Bračne zavete razmenili su 2. septembra 1967. u crkvi "St. Mary's" u Stalisfildu u Kentu.

20. avgusta 1968. godine postao je otac. Rodila se devojčica Ebigejl Rianid, a onda je nakon uloge u filmu "Hamlet" i nekoliko snimljenih tv serija dobio i prvu nagradu u životu.

Bila je to nagrada britanske Filmske akademije - BAFTA za najboljeg televizijskog glumca 1972. godine. Iste godine on i supruga završili su brakorazvodnu parnicu. Na Visokom sudu u Londonu izjavili su da se razvode zbog nepremostivih karakternih razlika. Zapravo istinski razlog razvoda bila je Hopkinsova zavisnost o alkoholu i preljuba.

- Skoro sam umro od alkohola, bio sam potpuna pijana budala - rekao je jednom prilikom.

Pre nego što se i službeno razveo od prve supruge već je bio veren za nešto mlađu Dženifer Linton.

S filmskom producentkinjom varao je suprugu već neko vreme. Prema nekim izvorima, bio je s Dženifer još od 1969 godine. Navodno su se upoznali isti dan kada je odlučio da napusti svoju suprugu i to u oktobru 1969., samo 18 meseci nakon rođenja ćerke. Novu ljubav upoznao je na setu filma "When Eight Bells Toll" gde je radila kao asistentkinja producentima. Ni pola godine nakon službenog razvoda od prve supruge, tačnije 13. januara 1973. godine Hopkins i Linton su već bili u braku.

Pritisnut skandalima s alkoholizmom, razvodom i pozorišnim kritikama Hopkins se s novom suprugom odmah nakon venčanja preselio u Ameriku u nameri da započne novi život. Uprkos zavisnosti, američki reditelji su ga neumorno angažovali jer je bio nezamenjiv. Onda je počeo da dobija i pozive iz Holivuda.

Godine 1976. dobio je Emi nagradu za ulogu u "The Lindbergh Kidnapping Case". Pet godina kasnije istu nagradu dobio je za ulogu Hitlera u mini-seriji "Bunker". A onda se 1985. ponovno vratio u Englesku, što je oduvek bila želja njegove tadašnje supruge.

U dubini duše čeznuo je za Oskarom. Zbog toga se uvek ponovo vraćao u Ameriku uprkos željama supruge da ostanu na ostrvu. Konačno 1990. godine reditelj Džonatan Dem ponudio mu je ulogu u filmu "Kad jaganjci utihnu". Naravno, Hopkinsu je namenio ulogu serijskog ubice, kanibala Hanibala Lektora, za koju je i konačno dobio Oskara.

Hopkinsu je priznanje odala sama kraljica Elizabeta koja ga je 1993. proglasila vitezom.

Godine 2000. dobio je američko državljanstvo i to proslavio 3000 kilometara dugom vožnjom u automobilu po Americi. Uprkos novom državljanstvu ostao je emotivno vezan uz rodni grad Port Talbog i rodni Vels, kom je donirao milion dolara. Saznalo se i da već odavno ništa ne zna ni o svojoj jedinoj ćerki.

Godine 2002. Hopkins je u jednom intervjuu otvorio dušu i priznao da već desetak godina nema nikakvih vesti o ćerki, a iste se i zvanično razveo od Dženifer, s kojom nije živeo od 1995. godine.

Sada je u srećnom braku sa Stelom, s kojom živi mirnim životom. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam se

    26. april 2021 | 19:41

    Kakav je to otac koji ne zna nista o svom jedinom detetu, pa cak ni gde zivi, ni da li je uopste zivo? Nekom poput njega ne bi bilo tesko da to sazna, da ga to zaista zanima, a ocigledno je da ga ne zanima, cim se nije potrudio da dobije informacije o tome cime mu se kcerka bavi, da li je udata, da li je zdrava, da li ima svoju decu...Ako se razveo od zene, nije se razveo od kcerke. Ovo jednostavno nije prirodno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA