≫ 

Rekla da je zaljubljena u brata, sebe nazvao herojem: Ovo su najšokantniji govori na dodeli Oskara

Mnogi holivudski glumci, ali i jedan pevač se nisu snašli dok su preuzimali zlatni kip, pa su njihovi govori ispali pravi debakl

  • 1
Metju Mekonahi, Anđelina Džoli, Šon Pen

Metju, Anđelina i Šon; Foto: Profimedia/AKM Images/Backgrid USA, Profimedia/Zuma Press, Tanjug/AP

Jedna od najvećih časti u filmskoj industriji je osvajanje nagrade Oskar, a mnogi nominovani se nisu dobro pripremili za taj trenutak, pa su svojim govorima ostavili u čudu sve prisutne.

Anđelina Džoli

 

Među njima je i Anđelina Džoli koja je 2000. godine dobila zlatni kip za najbolju sporednu ulogu u drami "Prekinuta mladost". Glumica je na dodelu povela brata Džejmsa i privlačila poglede jer su pokazali dosta bliskosti, a kao što je poznato oni imaju naviku da se ljube u usta.

U govoru ga je spomenula i još jednom izazvala čuđenje. Naime, Anđelina je istakla da je istinski srećna zbog osvojenog Oskara i da je jako zaljubljena u svog brata. Svima je bilo neprijatno osim nje i njenog brata.

Sali Fild

 

Sali Fild (74) je poznata po dečjim filmovima, a javnost je smatra jednom od glumica koje drže najgore govore.

- Volite me, zaista me volite - rekla je 1985. kad je preuzela zlatni kip za najbolju glumicu u filmu "Places in the Heart". Naime, pet godina ranije je osvojila Oskara u istoj kategoriji za dramu "Norma Rae". No Fild je u svemu tome videla smešnu stranu pa je tu rečenicu ponovila u reklami za jednu banku.

Šon Pen

 

Šon Pen će ostati zapamćen po užasnoj šali iz 2004. godine kada je uzeo zlatni kip za najbolju glavnu ulogu zahvaljujući filmu "Mistična reka". Naime, našalio se o nestalom naoružanju za masovno uništenje iz Iraka nakon čega je publika zaćutala i bilo je bolno i neprijatno gledati ga na pozornici tokom tih trenutaka.

Sem Smit

 

Pevač Sem Smit je 2016. osvojio Oskara za najbolju originalnu pesmu za "Writing's On The Wall" koja je deo filma "Spectre" o Džejmsu Bondu.

- Pročitao sam pre nekoliko meseci članak u kom je Sir Ian Mekilen rekao da nijedan muškarac koji se izjasnio kao homoseksualac nije osvojio Oskara. Ako je to istina, pa čak i ako nije, ovo želim da posvetim LGBT zajednici širom sveta - istakao je Sem.

Greška je bila što je Mekilen mislio da kategoriju najboljeg glumca, a za najbolju pesmu su ranije nagradu primile Sir Elton Džon, Stiven Sondhejm i još sedmorica gej muškaraca.

En Hatavej

 

Retko koga je iznenadilo kad je En Hatavej 2012. godine osvojila zlatni kip za najbolju sporednu ulogu u "Jadnici". Ali kontroverze je izazvao njen govor u kom je pričala o gubitku kilograma i priznanje da se i sama rasplakala dok je gledala mjuzikl. Pokazala je da joj ne nedostaje samopouzdanja, a javnost je komentarisala da je previše uvežbavala govor i sve je izgledalo neiskreno.

Metju Mekonahi

 

Metju Mekonahi takođe nije štedeo na pohvalama samom sebi kada je 2014. primio Oskara za najboljeg glavnog glumca za film "Dobri dileri iz Dalasa". Na početku se zahvalio Bogu, a onda je govorio o svom heroju, osobi koju je cenio. Ispalo je da je osoba o kojoj je govorio bio on sam u razdoblju od 10 godina.

Roberto Benini

 

Roberto Benini je 1999. godine osvojio nagradu za najboljeg glavnog glumca u filmu "Život je lep", a njegov govor je mnoge podstakao da se zapitaju zna li uopšte šta je rekao i koliko mu dobro ide engleski jezik. Naime, izrekao je rečenicu koja je ostavila sve u čudu.

- Voleo bih da budem Jupiter i da sve otmem i ležim na nebeskom svodu vodeći ljubav sa svima - rekao je tada Roberto, što je šokiralo mnoge.

Video: Oskara posvetio umrloj ćerki: Najiskreniji govor na celoj ceremoniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TKo

    27. april 2021 | 00:21

    Ma to su posebni tipovi i ludaci na svoj, neprirodan i nesvakidašnji način. To fanove tako ume da razočara da je čudo, ali ludake to neće promeniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA