≫ 

Pre 17 godina je pokorila Evroviziju, a evo kako danas izgleda i čime se bavi legendarna Ruslana

- Često me pitaju jesam li se ikada osećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista želela je da Evropa oseti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine - rekla je Ruslana

  • 2
Virus Outbreak Eurovision Song Contest, Evrovizija

Ruslana; Foto: Tanjug/AP

Kako se približava Evrovizija tako se mnogi obožavatelji prisećaju svojih najdražih pobednika, a među njima je svakako i ukrajinska predstavnica Ruslana koja je 2004. godine zapalila Evropu svojim nastupom i odnela pobedu.

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobedu - odličnu pesmu pod nazivom "Wild Dances" i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljući svemu tome o njenom nastupu prepričava i dan danas, a na "Jutjubu" ima skoro 30 miliona pregleda.

Ruslana danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vreme za nju stalo i da dana nije ostarila. Može se pohvaliti da je u top formi, ali i da joj popularnost u rodnoj Ukrajini još uvek velika.

Nedavno je učestvovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na što se osvrnula i na svom profilu na Instagramu.

- Često me pitaju jesam li se ikada osećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista želela je da Evropa oseti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspeli - napisala je između ostalog u objavi.

Nakon pobede na Evroviziji jedno vreme se bavila i političkim aktivizmom, a pre nekoliko godina obožavatelji su mogli da je vide na istom takmičenju u Lisabonu gde se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji što je kod mnogih obožavatelja i vernih pratilaca Evrovizije probudilo veliku nostalgiju.

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu.

Ruslana je od 1995. godine u srećnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je zapravo autor teksta za njen nezaboravni i pobednički hit "Wild Dances". Zajedno vode firmu "LuxenBourg Studio" koji se bavi snimanjem radijske i filmske muzike.

Muzikom je počela da se bavi od malih nogu. Još kao 4-godišnja devojčica je počela da pohađa muzičku školu, a u mladim danima je počela da peva u bendovima. Diplomirala je na muzičkoj akademiji smer za pijanistu i dirigenta.

Video: Stranci otkidaju na Ivanu, nikad nisu videli takvu ribu: U Roterdamu lude zbog Uragankinog izgleda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA