≫ 

Svet bruji o momku koji je osvojio zlato u Tokiju: Šampion sam i gej sam, osećam se moćno zbog toga

Tom Dejli ima 27 godina, rodom je iz Plimuta u Engleskoj, nekadašnji je svetski prvak, a pored sportske, ima i uspešnu karijeru jutjubera

  • 23
Tom Daley Tom Dalej; Foto: Instagram/tomdaley

Reprezentacija Velike Britanije u sinhronim skokovima u vodu sa 10 metara napravila je senzaciju jer je u ponedeljak došla do zlatne medalje u konkurenciji dominantne Kine.

Prvi put još od Sidneja Kinezi nisu olimpijski šampioni u ovoj disciplini, a pažnju javnosti privukla je izjava britanskog skakača Toma Dejlija (27) po osvajanju zlata.

Tom Dejli ima 27 godina, rodom je iz Plimuta u Engleskoj, nekadašnji je svetski prvak, a pored sportske, ima i uspešnu karijeru jutjubera.

- Ja sam gej muškarac koji je takođe olimpijski šampion. Osećam se dosta moćno zbog toga – kada sam bio mlađi nisam mislio da ću išta veliko ostvariti zbog onoga što sam - izjavio je Tom Dejli pošto je ostvario najveći uspeh svoje karijere.

- Imam zlatnu olimpijsku medalju oko vrata posle toliko godina. Mnogi su me otpisivali i govorili da su prošle moje najbolje godine, ali ja sam u najboljoj fizičkoj i mentalnoj formi u svom životu. Mentalitet je ono što nas je dovelo do zlata. Učestvovaću i u individualnom takmičenju ovde u Tokiju - videćemo kako će se moje telo držati - rekao je Britanac.

Dejli i Tomas sakupili 471,81 poena, a veliki favoriti Čao i Čen imali su nešto više od poena minusa u odnosu na pobednike (470,58).

Treće mesto je pripalo Rusima Bondaru i Minibajevu sa zbirom ocena 439,92.

Inače, na Olimpijadi Tokio 2020 ima rekordan broj LGBTQ učesnika - minimum njih 13, kako je pisao Outsports.

Za razliku od Tokija, u Riju je 2016. bilo njih 56.

Tom 2013. priznao da je gej

Mladi, zlatni momak, izjasnio se kao gej kada je imao svega 19 godina.

/ Želim da stavim tačku na sve spekulacije oko mog života i da vam to otvoreno kažem. Moj život se promenio jer sam upoznao nekog ko ima ljubavi i topline i pored koga se osećam sigurno. Taj neko je muškarac. I sam sam bio iznenađen zbog toga, ali uvek sam to imao negde duboko u sebi - rekao je Dejli u obraćanju na Jutjubu i dodao:

- Naravno, još uvek mi se dopadaju i devojke na neki način, ali trenutno se viđam sa muškarcem i mnogo sam srećan zbog toga - rekao je 2013. godine Tom.

Dejli je osvojio zlatnu medalju kao 15-godišnjak na prvenstvu sveta 2009. u skokovima sa tornja. On je u ovoj disciplini osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Video: Japanski robot izveo dosad najluđi potez Olimpijskih igara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA