≫ 

Pink objavila da će platiti kaznu za rukometašice jer su odbile da nose bikini: "Ponosna sam, dame"

- Veoma sam ponosna na norveške rukometašice zbog njihovog protesta protiv veoma seksističkog pravila o odeći - rekla je pevačica Pink

  • 2
Pink pevacica norveške rukometašice Norveške rukometašice; Foto: Abaca Press/Profimedia

Pevačica Pink ponudila je da plati kaznu norveškim rukometašicama koje su kažnjene s 1.500 evra jer su nosile kratke šortseve umesto donjeg dela bikinija na utakmici Evropskog prvenstva.

- Veoma sam ponosna na norveške rukometašice zbog njihovog protesta protiv veoma seksističkog pravila o odeći. Evropska rukometna federacija bi trebala da bude kažnjena zbog seksizma. Rado ću platiti kazne za vas, dame. Samo napred - poručila je Pink na Tviteru i oduševila mnoge.

Podsetimo, norveška ženska reprezentacija u rukometu na pesku kažnjena je zbog nošenja kratkih šortseva umesto donjeg dela bikinija na utakmici Evropskog prvenstva.

Dužnosnici Evropske rukometne federacije rekli su da je reč o "neprimerenoj odeći" koja "nije u skladu s jedinstvenim propisima definisanim u IHF pravilima rukometa na pesku".

Norveški ministar sporta Abid Raja ocenio je kaznu kao "potpuno smešnu", dok je Norveški rukometni savez pohvalio igračice zbog pokušaja promene stavova.

Video: Odbojka na plaži za džinove - zamislite samo žensku ekipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    27. jul 2021 | 09:51

    Valjda u svakom Sportu postoje neka pravila i propisi. Ako bi svi nosili kako kome odgovara na šta bi to ličilo.

  • 👍

    27. jul 2021 | 20:01

    Bravo za Norvežanke i čestitke za pevačicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA