Džordž Kluni išao od kuće do kuće i pomagao ljudima u saniranju štete uzrokovane jezivim poplavama

- Bilo je mnogo gore nego što možete zamisliti. Mislim da bi mogle proći godine i potrošiti se milioni pre nego što se sve obnovi - ispričao je Kluni

  • 1
Amal i Dzordz Kluni Amal i Džordž Kluni; Foto: Profimedia/Mega Agency

Američki glumac Džordž Kluni (60) se sa svojim porodicom našao u razornim poplavama i klizištima koje su u utorak pogodile severnu Italiju, a hrabri glumac je pomogao lokalnoj vlasti da se što pre reši kataklizmična situacija.

Naime, zna se da Kluni godinama letuje na jezeru Komo gde je vlasnik vile "Oleandri" iz 18. veka, a sada je nažalost bio akter u stravičnim poplavama.

- Bilo je mnogo gore nego što možete zamisliti. Mislim da bi mogle proći godine i potrošiti se milioni pre nego što se sve obnovi - ispričao je za italijanske medije Kluni koji je ponudio pomoć gradonačelniku mesta Laljo.

Kluni je viđen u sredu (28. jula) kako pomaže meštanima Lalja u čišćenju krša iz kuća, lokala i sa ulice.

- Ovaj grad je ovde oduvek, biće ovde i dalje, još jači i vratiti se još bolji. Ovo je vrlo izdržljiv grad - izjavio je glumac.

Kluni je vilu kupio 2002. za oko 14 miliona dolara. Vila ima 25 soba, bioskop na otvorenom i bazen, prenosi "The Sun".

Stabla i kamenje koji su skliznuli s obližnje planine pored Klunijeve vile, no glumac, njegova supruga Amal (43) i četvorogodišnji blizanci imali su sreće i prošli su nepovređeni, a oštećenja nije pretrpela ni njihova imovina.

Spašeno je više od 60 ljudi nakon što su Laglio i drugi gradovi oko jezera Komo poplavljeni kada su ekstremne vremenske prilike pogodile zemlju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tg1 Rai (@tg1_rai_official)

- Četiri kuće su uništene, a tim porodicama je dat alternativni smeštaj - rekao je gradonačelnik Roberto Poci.

- Buka i snaga vode bili su neverovatni. Nikada nisam video ništa slično. Proći će nekoliko dana pre nego što se ovo raščisti. Džordž i njegova porodica su ovde, a put u blizini njihove kuće je mestimično neprohodan, ali su sigurni i nije bilo štete na njihovoj imovini - dodao je Poci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA