≫ 

Megan Markl slavi 40. rođendan: Od devojčice koja se borila za ženska prava do supruge princa Harija

- Nisam bila dovoljno crna za uloge u crnačkim filmovima niti dovoljno bela za ove druge - ispričala je jednom prilikom

  • 1
Meghan Markle, Megan Markl

Megan Markl; Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl danas, 4. avgusta, slavi 40. rođendan i malo je onih koji danas nisu čuli za nju.

Iako je u poslednje vreme često na meti kritika, još kao 11-godišnja devojčica žustro se borila za ženska prava pa je zbog toga tada gostovala na dečjoj televiziji "Nickelodeon". Tamo je kritikovala reklamu za sredstvo za pranje sudova, a zasmetalo joj je što se obraćala samo ženama. S kolegama iz razreda pozvana je u emisiju nakon što je napisala i poslala pismo kompaniji koja proizvodi sredstvo.

- Mislim da nije dobro da deca odrastaju misleći da samo mame sve rade - rekla je tada Megan, koja se školovala i odrasla u Los Anđelesu gde je i rođena 1981. godine.

Njeni roditelji Doria Ragland i Tomas Markl rastali su se kada je imala samo šest godina, a ona je nastavila da živi s majkom, pa je s vremenom potpuno izgubila kontakt s ocem, s kojim ni danas ne razgovara, iako je upravo on zaslužan za njeno zanimanje za glumu.

Tomas je radio kao direktor fotografije na nekoliko poznatih serija pa ge je Megan često pratila na setovima. Još kao devojčica pojavila se u nekoliko reklama, no nakon srednje katoličke škole odlučila je postane političarka. Ipak, nadjačala je ljubav prema glumi pa se nakon fakulteta posvetila tome, ali u početku joj je bilo teško da dobije uloge.

- Nisam bila dovoljno crna za uloge u crnačkim filmovima niti dovoljno bela za ove druge - ispričala je jednom prilikom. Glumački uspeh konačno je ostvarila 2011., kada je dobila jednu od glavnih uloga u hit-seriji "Face" u kojoj je glumila do 2018. godine, a morala ju je napustiti zbog udaje za britanskog princa.

Pre Harija bila je u braku s producentom Trevorom Engelsonom, s kojim je počela da se zabavlja 2004. godine, a venčali su se 2011. na Jamajci. Razveli su se samo dve godine nakon venčanja.

Vezu s Harijem započela je u tajnosti u julu 2016. godine, a upoznali su se na sastanku na slepo preko zajedničke prijateljice. Nije trebalo dugo da ceo svet počne da bruji o njihovoj romansi, a veridbu su objavili 27. novembra 2017., pa su u martu sledeće godine stali pred oltar.

Od tada je neprestano na meti medija, a o njoj ne prestaje da se piše ni nakon što je s Harijem odlučila da napusti kraljevske dužnosti i da se odseli u SAD. Posebnu medijsku prašinu podigao je njihov intervju s Oprom Vinfri u martu ove godine u kom su otkrili brojne šokantne detalje iz svog života na kraljevskom dvoru i o kojem još uvek ne prestaje da se govori.

Megan i Hari danas su roditelji dvoje dece, dvogodišnjeg sina Arčija i ćerke Lilibet koju su dobili pre malo više od mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    4. avgust 2021 | 18:53

    U pa bas je mladolika mislila sam da je dosta mladja ,tridesetak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA