≫ 

Lepotica koja je zasenila i Džej Lo: Zlostavljana zbog izgleda i vere, danas joj se mnogi dive

Rawdah Mohamed je, inače, somalijsko-norveški model, aktivistkinja i istaknuta zagovornica prava žena muslimanske veroispovesti

  • 0
Rawdah Mohamed Moda Venecija film festival Rawdah Mohamed, Foto: Profimedia/Independent Photo Agency Srl/ lamy

Pre nekoliko dana, dve žene ukrale su svu pažnju na venecijanskom filmskom festivalu. Obe u belim haljinama - jedna veteranka šoubiznisa, a druga, model za čije će se ime tek čuti. Reč je o Dženifer Lopez i manekenki Rawdah Mohamed.

Premda se Džej Lo pojavila u velikom stilu poput prave dive, pažnju prisutnih ukrala je lepa Rawdah, a nežno izdanje malo koga je ostavilo ravnodušnim. Rawdah Mohamed je, inače, somalijsko-norveški model, aktivistkinja i istaknuta zagovornica prava žena muslimanske veroispovesti.

Rođena je u Somaliji. U dobi od sedam godina počela je da nosi maramu, a godinu dana kasnije, sa porodicom se preselila u Norvešku, gde je krenula u školu.U Norveškoj su je deca iz razreda zlostavljala, maltretirala i imala rasističke ispade, posebno zbog nošenja hidžaba i njene boje kože.

Naime, istraživanja su pokazala da deca koja su podvrgnuta maltretiranju i zlostavljanju u školi imaju nisko samopouzdanje, izrazito loše razvijene socijalne veštine u odnosu na drugu decu, te da su često introvertirani, pasivni, neasertivni i sebe okrivljuju za zlostavljanje koje su doživeli.

Srećom, Rawdah to nije omelo u njenoj karijeri. Na početku je učestvovala u modnim kampanjama u arapskom svetu, ali onda su je primetili svetski poznati brendovi. Tokom Fashion Weeka u Oslu 2019. godine bila je tema medija zbog vrlo intrigantnog i neobičnog stila, piše Story.hr.

Inače, manekenka je otkrila i to da se suočila sa poniženjem i odbijanjem, posebno u modnoj industriji, dok su klijenti oklevali da joj daju  priliku da se pojavi na Fashion Weeku Parizu.

Video: One su došle u društvu svojih jačih polovina: Ne zna se ko je bolje bio obučen i više blistao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA