≫ 

Stigli nalazi obdukcije: Slavnom glumcu presudila kombinacija heroina, kokaina i još 2 stvari

U dnevnom boravku pronašao ga je član porodice, dok je glumac bez svesti ležao licem prema dole. Presudila mu je smrtonosna doza kombinacije heroina, kokaina, p-fluorofentanila i fentanila

  • 1
Majkl K. Vilijams

Foto: Tanjug/AP

Američki glumac Majkl K. Vilijams preminuo je 6. septembra 55. godini, a rezultati obdukcije potvrdili su i prve navode o uzroku njegove smrti - predoziranje.

Zvezdu serije "Žica" pronašao je nećak u dnevnom boravku, bez svesti, sa licem okrenutim ka zemlji.

Presudila mu je smrtonosna doza kombinacije heroina, kokaina, p-fluorofentanila i fentanila, piše Daily Mail.

Kako navode, kancelarija mrtvozornika u Njujorku proglasila je njegovu smrt "slučajnom".

Hitnu pomoć je te kobne noći nazvao domar, koji je rekao da je Vilijams "hladan i da ne reaguje". Lekari nisu uspeli da mu pomognu.

Majkl je proglašen mrtvim u 14.12 časova.

Podsetimo, Vilijams je bio nominovan za nagradu Emmy, za sporednu ulogu u seriji "Lovecraft Country". Proslavio se u seriji "Žica" u kojoj je igrao Omara Littlea, kao i "Carstvu poroka" kao Čalki Vajt.

Takođe, bio je deo filmske ekipe u hitovima kao što su „Assassin’s Creed“, "Robokap", "12 godina ropstva", "Halk", "Isterivači duhova"…

Godinama je otvoreno govorio o problemu s drogom, čak i tijekom snimanja serije 'Žica'. Tada je rekao da se toliko uživio u ulogu zbog čega je imao problema u privatnom životu.

Majklov diler mogao bi biti optužen za njegovu smrt

 

Kako su pisali američki mediji, diler koji je navodno snabdevao tragično preminulog Vilijamsa sada je na meti policije i mogao bi biti optužen za ubistvo.

- Policija trenutno ima samo jednu misiju – da locira osobu koja je glumcu prodala drogu. Veruje se kako se radi o heroinu - otkrio je neimenovani izvor za TMZ.

Inače, Vilijams je u februaru 2021. godine, gostujući u Tamron Hall Show-u otkrio kako je započeo lečenje u jednoj klinici za mentalno zdravlje, na šta ga je podstakla uloga u HBO-ovoj za Emi nominovanoj TV seriji "Lovecraft Country".

- Primetio sam da se mnogo ozbiljnije shvatam otkako idem na te seanse. Počeo sam da osvešćujem kritičara u svojoj glavi, bolje razumem sopstvene postupke, reakcije na određene situacije, odnose koje imam s drugim ljudima - ekao je glumac početkom godine.

U to vreme, Majkl je promovisao film "Body Brokers", o zloglasnom centru za lečenje od droga u Los Anđelesu.

Tada je rekao kako mu se od priče koja se bavi kapitalizmom i eksploatacijom, koji su i te kako prisutni u takvim centrima, "okreće želudac".

- Droga i alkohol nisu problem, oni su samo simptomi problema. A kad te stvari nestanu, kad ih se jednom rešite, počinje pravi posao, rad na svim vašim karakternim manama, moralnom kompasu, iskrivljenom moralnom kompasu - kazao je glumac.

U prošlogodišnjem intervjuu za Men’s Health, junak "Žice" osvrnuo se i na svoj pokušaj samoubistva u ranoj mladosti.

- Bol, previše boli i trauma s kojima nisam znao da se nosim. Mama mi je bila vrlo stroga. Premlaćivanja su znala da budu baš teška. Bila je odlučna, radila je sve kako njena dva sina ne bi poludela… Način na koji me je majka štitila odveo me mračnim putem, što je na kraju rezultiralo mojim pokušajem samoubistva. Imao sam 17 godina i bio sam izgubljen. Bilo mi je jako nelagodno s devojkama, a to su bile osetljive godine. Već tad sam uzimao lekove i mislio sam: ‘Eh, možda će svetu biti bolje bez mene’. I uzeo sam bočicu tableta… Probudio sam se nakon što su mi isprali želudac - ispričao je Vilijams, prenosi Jutarnji.hr.

Njegov problem sa drogama na vrhuncu je bio onda kada je dobio ulogu u "Žici“, a medijska pažnja i još veća slava samo su pogoršali situaciju.

- Nisam se osećao dovoljno vrednim, kao da nisam zaslužio tu priliku da igram Omara… Mogao sam da ga koristim kao alat, kao sredstvo za negovanje sebe. Ta uloga za mene je mogla biti katarzična, mogla je da mi pomogne da se osećam bolje u vezi sa samim sobom, ali i to sam uprskao - iskreno je priznao Majkl.

Tek kad je u Nju Džerziju upoznao sveštenika koji je bio spreman da mu pomogne, započeo je njegov pravi put oporavka.

- Tad sam okrenuo ploču. Okružujem se solidnim, kvalitetnim ljudima, pogotovo kad igram tako mračne i teške uloge. Nazivam ih svojim užetom. Zavežem to uže oko zgloba i oni me drže na dobrom putu… Jednostavno pokušavam da budem odgovoran, štitim se koliko god mogu - izjavio je svojevremeno glumac.

Video: Emotivni video posvećen velikom Lanetu: Komemoracija povodom smrti glumca Milana Laneta Gutovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA