≫ 

Otkrivena strašna tajna o ubistvu u kom je učestvovao Alek Boldvin

Ovo nije jedini incident

  • 3
Santa Fe, snimanje filma, Alek Boldvin

Foto: Tanjug/AP

Pomoćnik reditelja filma "Rust" koji je predao rekvizit Aleku Boldvinu pre fatalne prošlonedeljne pucnjave, prethodno je otpušten sa snimanja drugog filma pošto je u incidentu sa rekvizitom povređen član filmske ekipe, navodi CNN.

Dejv Hols je radio kao asistent reditelja na filmu "Freedom's path", tokom 2019, kada je pištolj "neočekivano opalio" na setu, od čega je član ekipe zadužen za zvuk ostao u šoku. Produkcija je zaustavljena, navela je u ponedeljak produkcijska kompanija "Rocket soul studios". Člana ekipe je pregledao lekar na setu i posavetovao ga kome dalje da se obrati. Član ekipe se vratio snimanju nekoliko dana kasnije, navodi "Rocket soul".

Posle incidenta, Hols je udaljen sa snimanja, a kasnije i otpušten, naveli su iz kompanije.

"Hols je odmah udaljen sa seta pošto je rekvizir opalio. Produkcija nije nastavila snimanje dok on nije otišao sa seta. Popunjen je izveštaj o incidentu", navode iz kompanije.

CNN je stupio u kontakt sa članom ekipe zaduženim za zvuk, ali on nije želeo da komentariše incident. Otpušteni Hols takođe je bio nedostupan za komentar.

Pomoćnik reditelja imao je propuste u obezbeđivanju sigurnog radnog okruženja u još nekim produkcijama, tvrdi rekviziterka koja je radila sa njim, navodi Nedeljnik.

Rekviziterka Megi Gol, koja je bila deo ekipe serije “Into the Dark”, u februaru 2019. godine, kaže da je Dejv Hols isprva delovao kao ljubazni, stariji asistent reditelja koji prati pravila, ali da je taj utisak brzo nestao.

- Nije održavao bezbedno radno okruženje. Skoro uvek se dešavalo da prostor za snimanje postane klaustrofobičan, nije bilo oznaka za evakuaciju u slučaju požara, izlazi su bili blokirani… sastanci o bezbednosti na snimanju nisu postojali -  rekla je Golova za En-Bi-Si njuz.

Megi Gol, iskusni tehničar za specijalne efekte i pirotehničar, navela je da je u jednom slučaju na snimanju Hols pokušao da nastavi snimanje čak i nakon što je vodećem pirotehničaru pružena hitna medicinska pomoć i prostor gde se snimanje odvijalo nije više bio bezbedan. U izjavi za NBC njuz, portparol televizije Blumhaus, koja je među producentima serije Into the Dark, odgovarajući na pitanje o žalbama na Halsov rad, rekao je da ne mogu da komentarišu „kadrovska pitanja“.

Pištolj koji je Boldvin koristio, a koji je trebalo da bude napunjen ćorcima, nije radio kako treba i ranije tokom snimanja vesterna "Rđa", saznaje NBC njuz.

Zbog toga je, navode izvori, nekoliko članova filmske ekipe napustilo snimanje samo nekoliko sati pre incidenta u kojem je poginula Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza ranjen.

Video: Prikazana crkva u kojoj je Alek Boldvin upucao koleginicu: Prvi snimci sa mesta velike tragedije

Video: Poslednja objava Haline, 2 dana pre nego što će je Boldvin upucati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    25. oktobar 2021 | 23:25

    Jbt ovi amerikanci ratuju po celom svetu a kad pistolj opali pored njih u soku su....drugari tako je to kad opali ispred vase kuce....

  • Тодорић

    26. oktobar 2021 | 08:25

    Ко је ангажовао тог човека да понови дело?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA