≫ 

Najveća filmska zvezda Kine i jedna od najbogatijih žena u državi "izbrisana" s interneta

Glumica koja je na društvenim mrežama imala desetine miliona obožavalaca, nestala je iz medija, s videoplatformi i svih mreža

  • 2

Najpopularnija i najbogatija kineska glumica Zao Vei više ne postoji u filmskoj industriji Kine u medijima kao i na društvenim mrežama, piše The Straits Times.

Kako se sumnja Vlada Kine je uklonila sve filmove, serije i emisije u kojima se Zao Vei pojavljivala, a kineske video platforme potvrdile su da su primile zahtev da se uklone. Međutim, objašnjenje nisu dobili ni oni ni glumičini fanovi.

Glumica, koja je na društvenim mrežama imala desetine miliona obožavalaca, nestala je iz medija, s video platformi i svih mreža. Vei je u Kini bila poznata ne samo kao glumica nego i kao jedna od najbogatijih žena u državi.

Ova filmska zvezda je kupila Šato Monlot u regiji Sent-Emilion na jugozapadu Francuske 2011. godine, a ona i njen suprug Huang Džolung ušli su na Hurun listu najbogatijih mladih milijardera svijeta 2016.

Njihovo bogatstvo tada je procenjeno na milijardu dolara.

Njena ulaganja, međutim, donijela su joj i tužbe. Zbog velikog broja sudskih sporova i tužbi kineskih ulagača njoj i suprugu je zabranjen pristup kineskom tržištu deonica na pet godina zbog kršenja zakona 2017. godine.

Prema statistici kineske korporativne baze podataka, Zhao je imala 14 firmi. Od toga su dve ugašne, a četiri su izgubile licence. Takođe, qcc.com navodi da su firme slavne glumice suočene s rizicima poput zamrzavanja deonica.

Glumica je nakon uklanjanja s interneta jednom viđena kako se fotografiše sa fanovima. Razlog brisanja njenog imena iz svih filmova i serija te uklanjanja s interneta i dalje nije poznat.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA