≫ 

Zvanično: 2.500.000 dolara odštete zbog deljenja fotografija nesreće Kobija Brajanta

Kobi, njegova ćerka Điana (13) i još 7 osoba poginule su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine, zapadno od Los Anđelesa

  • 0
Kobi Brajant Foto: AP/Tanjug

Dve porodice, čiji su članovi poginuli u padu helikoptera u kom je život izgubio i slavni američki košarkaš Kobi Brajant, dobiće 2,5 miliona odštete zbog ilegalnog deljenja fotografija sa mesta nesreće, piše AP.

Sporazum o odšteti objavljen u utorak, 2. novembra, ne odnosi se na udovicu košarkaške zvezde, koja je podnela tužbu zbog neovlašćenog deljenja fotografija.

Kobi, njegova ćerka Điana (13) i još 7 osoba poginule su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine, zapadno od Los Anđelesa.

Jedine osobe koje su imale pravo da fotografišu mesto katastrofe bili su istražitelji agencije zadužene za sigurnost prevoza (NTSB) i službenici pravosudne medicine.

Ipak, policajci i vatrogasci iz okruga Los Anđelesa snimali su mobilnim telefonima scene nesreće, kao i žrtve, a potom su ih delili sa drugim osoba.

Zbog toga je izbio skandal, a porodice žrtava podnele su tužbu protiv lokalnih vlasti zbog nezakonitog deljenja fotografija.

Advokati koji su zastupali okrug Los Anđeles preporučili su u izveštaju da se postigne sporazum sa porodicama, kako bi se izbegao nastavak sudskog procesa koji je već bio "težak" 1,3 miliona dolara.

Metju Mauzer, čija je žena jedna od žrtava stravične nesreće, treba da dobije 1,25 miliona dolara odštete, kao i J.J i Aleksis Altobeli, koji su u nesreći izgubili roditelje i sestru.

Ročište u sudskom postupku koji je pokrenula Kobijeva udovica Vanesa Brajant zakazano je za februar 2022.

Advokati grada odlučili su da "uzvrate udarac", pa su zatražili psihijatrijsko ispitivanje Vanese Brajant.

Oni time žele da dokažu da je Vanesa patila od depresije i emocionalnog stresa zbog gubitka supruga i kćerke, a ne zbog fotografija koje su procurile. Okrug Los Anđelesa traži sudski nalog za objavljivanje medicinske dokumentacije u okviru svoje odbrane.

Takođe navode da Vanesa Brajant ne može da pati zbog fotografija mesta nesreće koje nikada nisu videli, niti su one javno negde objavljene.

Advokati Vanese Brajant razočarani su ovakvim zahtevom i navode da će to prisiliti Kobijevu udovicu da se seti svega što se dogodilo i da će je to dodatno povrediti.

Video: Novak se slomio i zaplakao na terenu zbog Kobija Brajanta: Moj mentor, moj prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA